Virtos pupelės

Virtos pupelės

Ingredientai:
– 250 g džiovintų pupelių
– 1,5 l vandens
– 1 lauro lapas
– 1 arbatinis šaukštelis druskos
– 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
– 1 vidutinio dydžio svogūnas
– 2 skiltelės česnako
– 1 morka
– 1 saliero stiebas
– 1 arbatinis šaukštelis džiovintų čiobrelių
– 1 arbatinis šaukštelis džiovintų petražolių

Gaminimo eiga:
1. Pupeles perplaukite šaltu vandeniu ir palikite mirkti per naktį.
2. Kitą dieną nusausinkite pupeles ir sudėkite į didelį puodą. Užpilkite 1,5 l šviežio vandens.
3. Į puodą įdėkite lauro lapą ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir virkite ant silpnos ugnies apie 1,5 valandos arba kol pupelės taps minkštos.
4. Tuo metu, kai pupelės verda, nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką, morką ir salierą.
5. Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje ir apkepkite svogūną, kol jis taps permatomas. Įdėkite česnaką, morką ir salierą, kepkite dar 5 minutes.
6. Kai pupelės bus beveik išvirusios, į puodą įdėkite apkepintas daržoves, druską, čiobrelius ir petražoles. Virkite dar 10 minučių.
7. Išimkite lauro lapą ir patiekite karštas.

Porcijos, laikas, sudėtingumas:
– Porcijos: 4
– Paruošimo laikas: 10 minučių (be mirkymo laiko)
– Gaminimo laikas: 1,5 valandos
– Sudėtingumas: lengvas

Pagrindiniai skonio akcentai ir kada ruošti:
Patiekalas yra švelnaus, šiek tiek žolelių skonio. Puikiai tinka rudens ir žiemos sezonams, kai norisi šilto ir maistingo maisto.

Patiekimo idėjos ir papildomi priedai:
Virtos pupelės puikiai dera su šviežia duona arba ryžiais. Galite papuošti šviežiomis petražolėmis ar tarkuotu parmezano sūriu.

Galimi patiekalo keitimo būdai:
Galite pridėti kitų daržovių, tokių kaip paprikos ar pomidorai, arba naudoti kitus prieskonius, pvz., kumino ar paprikos miltelius. Norint pritaikyti veganiškai mitybai, naudokite augalinį aliejų.

Laikymo sąlygos ir pakartotinis naudojimas:
Laikykite šaldytuve sandariame inde iki 3 dienų. Pašildykite ant silpnos ugnies arba mikrobangų krosnelėje. Galite naudoti kaip pagrindą sriuboms ar troškiniams.

Dažniausiai užduodami klausimai:
1. Ar galiu naudoti konservuotas pupeles? Taip, bet sumažinkite virimo laiką ir praleiskite mirkymo žingsnį.
2. Ar galiu pridėti mėsos? Taip, galite pridėti rūkytos šoninės ar dešros, kad patiekalas būtų sotesnis.
3. Ar reikia pupeles mirkyti? Mirkymas padeda sutrumpinti virimo laiką ir pagerina pupelių tekstūrą.

Papildomi patarimai ir saugumas:
Būkite atsargūs, kai naudojate peilius ir karštus paviršius. Prieš patiekdami, įsitikinkite, kad pupelės yra visiškai išvirusios, kad išvengtumėte virškinimo problemų.