PADAŽUI REIKĖS:
1/2 stiklinės majonezo
3 plonai supjaustytų mažų svogūnų
2 valg. šaukš. Baltojo vyno acto
2 valg. šaukš. smulkiai kapotų jalapenų
2 valg. šaukš. smulkiai kapotų šviežių petražolių
1 arbat. šaukš. alyvuogių aliejaus
druskos ir pipiro pagal skonį
SALOTOMS REIKĖS:
2 skardinių baltųjų shoepeg kukurūzų
1 stiklinės per pusę supjaustytų vynuoginių pomidorų
GAMINIMO EIGA:
Sumaišykite majonezą, svogūnus, actą, jalapenus, petražoles, alyvuogių aliejų indelyje, kad gautųsi vientisa masė. Pagardinkite druska ir pipirais.
Į salotų indą sudėkite kukurūzus(prieš tai nupylus vandenį) ir pomidorus, užpilkite juos padažu ir gerai išmaišykite. Apklokite plėvele ir laikykite šaldytuve mažiausiai 2 h.
Baltųjų Shoepeg kukurūzų salotos – paprastas, bet skanus vasaros patiekalas be virimo ir kepimo, kuris lengvai padaromas bet kuriuo metų laiku.