REIKĖS:
2 kiaušinių
2 citrinų žievės
150 g miltų
50 g imbiero
2 citrinų sulčių
150 g grietinėlės 35%
1,5 arbat. šaukš. kepimo miltelių
75 g sviesto
100 g rudojo cukraus
GAMINIMO EIGA:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Minkštą sviestą suplakite su cukrumi, kad gautųsi puri masė. Įmaišykite kiaušinius ir dar kartą gerai suplakite.
Atsargiai įmaišome grietinėlę kambario temperatūros ir sumaišome šakute, kad gautųsi vientisa masė.
Nuo dviejų citrinų, mažos tarkos pagalba nutarkuojame žievę ir išspaudžiam sultis. Taip pat sutarkuojame imbierą ant mažos tarkos. Žievę, imbierą ir sultis sumaišome su kiaušinių mase.
Į tą patį indą išsijojame miltus su kepimo miltelius. Atsargiai viską išmaišome.
Kepimo formą nutepkite sviestu.
Kepkite 50-60 min.
Jeigu norite, kad iš viršaus būtų traški karamelė, prieš kepant pabarstykite pyragą ruduoju cukrumi ir iš viršaus padėkite porą citrinos gabalėlių.
*Jeigu namuose turite ciberžolės prieskonių, gaminimo eigoje į sausus ingredientus įberkite porą arbat. šaukštų, bus labai skanu*