Blondiniški kvadračiukai sausainukai

Ingredientai:
2 1/2 stiklinės universalių miltų
1/2 šaukštelis druskos
1 šaukštelis kepimo sodos
16 šaukštų nesūdyto sviesto
1 1/4 stiklinės granuliuoto cukraus
3/4 stiklinės rudojo cukraus
2 kiaušiniai
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1/2 stiklinė pekano arba graikinių riešutų
2 stiklinės šokolado drožlių

Gaminimas:
1.
Ištepkite sviestu vieną želė suvyniotą skardą ir išklokite pergamentiniu arba folijos popieriumi.
2. Vidutiniame orkaitės lygyje nustatykite lentyną ir įkaitinkite iki 180C.
3. Maišymo dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo soda.
4. Sviestą išplakti su cukrumi iki vientisos masės. po vieną įmuškite kiaušinius ir galiausiai vanilės ekstraktą.
5. Miltų mišinį įmaišykite į sviesto mišinį, tada riešutus ir traškučius.
6. Tešlą paskleiskite į paruoštą skardą ir kepkite apie 30 minučių, kol gerai iškils ir sutvirtės.
7. Atvėsinkite keptuvėje ant grotelių.
8. Kai pyragas atvės, apverskite jį ant pjaustymo lentos ir nulupkite popierių.
9. Supjaustykite 6 cm kvadratais.

Laikymas:
1. Kvadračiukus laikykite skardinėje arba plastikinėje talpykloje su sandariu dangteliu.
2. Arba suvyniokite atskirai ir užšaldykite sandariai uždarytame plastikiniame inde.

Skanaus!