Šiuolaikiniai desertai išsiskiria ne tik savo išvaizda ar skoniu, bet ir įspūdinga suma. Pristatome trejetą brangiausių desertų visame pasaulyje, kuriems tektų taupyti ne vienerius metus.
Pirmoje vietoje – „Arnaud“ braškės, kurių kaina – 1,4 mln JAV dolerių. Įvairiais kulinariniais šedevrais garsėjantis virtuvės šefas Arnaud Casbarian šiam desertui gaminti naudoja pačius geriausius ingredientus. Šiam gardumynui paruošti naudojamos braškės, kurios išmirkomos prabangiame vyne, papuošiamos mėtos lapeliais bei grietinėle. Kyla klausimas: kodėl tai kainuoja taip brangiai? Deserto vertę išlaiko žiedas su rožiniu, 15 karatų briliantu, su kuriuo patiekiamas šis desertas.
Antroje vietoje – „The Fortress Stilt Fisherman Indulgence“, kurio kaina – 14,5 JAV dolerių. Deserto pavadinimas – gan sudėtingas, tačiau po juo slypi nepamirštamo skonio desertas. Tai – žaliai melsvo atspalvio žvejo plaustas, uždėtas ant iš pieniško šokolado išlieto stiebo. Visas kūrinys prijungiamas prie deserto, kuris pavaizduotas kaip bokštas ir yra pagamintas iš egzotinių vaisių. Desertas gimęs Šri Lankoje.
Trečioje vietoje – „Macaroons Haute Couture“, kurių kaina – 7,414 Jav dolerių. Šis desertas – migdoliniai biskvitai su dviejų sluoksnių bėzė, kurie pertepti grietinėlės kremu. Šis desertas – vienas populiariausių Prancūzijoje. Už kelis tūkstančius dolerių siekiančią sumą virtuvės šefas Pierre Herti siūlo specialius ingredientus: balzamo actą, arachisinį sviestą, šokoladinį užpilą su raudonu vynu. Įdomu ir tai, jog kas taps svarbiausiu deserto ingredientu galima pačiam.
Brangiausi desertai pasaulyje
