Brangiausi desertai pasaulyje

Šiuolaikiniai desertai išsiskiria ne tik savo išvaizda ar skoniu, bet ir įspūdinga suma. Pristatome trejetą brangiausių desertų visame pasaulyje, kuriems tektų taupyti ne vienerius metus.
Pirmoje vietoje – „Arnaud“ braškės, kurių kaina – 1,4 mln JAV dolerių. Įvairiais kulinariniais šedevrais garsėjantis virtuvės šefas Arnaud Casbarian šiam desertui gaminti naudoja pačius geriausius ingredientus. Šiam gardumynui paruošti naudojamos braškės, kurios išmirkomos prabangiame vyne, papuošiamos mėtos lapeliais bei grietinėle. Kyla klausimas: kodėl tai kainuoja taip brangiai? Deserto vertę išlaiko žiedas su rožiniu, 15 karatų briliantu, su kuriuo patiekiamas šis desertas.
Antroje vietoje – „The Fortress Stilt Fisherman Indulgence“, kurio kaina – 14,5 JAV dolerių. Deserto pavadinimas – gan sudėtingas, tačiau po juo slypi nepamirštamo skonio desertas. Tai – žaliai melsvo atspalvio žvejo plaustas, uždėtas ant iš pieniško šokolado išlieto stiebo. Visas kūrinys prijungiamas prie deserto, kuris pavaizduotas kaip bokštas ir yra pagamintas iš egzotinių vaisių. Desertas gimęs Šri Lankoje.
Trečioje vietoje – „Macaroons Haute Couture“, kurių kaina – 7,414 Jav dolerių. Šis desertas – migdoliniai biskvitai su dviejų sluoksnių bėzė, kurie pertepti grietinėlės kremu. Šis desertas – vienas populiariausių Prancūzijoje. Už kelis tūkstančius dolerių siekiančią sumą virtuvės šefas Pierre Herti siūlo specialius ingredientus: balzamo actą, arachisinį sviestą, šokoladinį užpilą su raudonu vynu. Įdomu ir tai, jog kas taps svarbiausiu deserto ingredientu galima pačiam.

Traški pepperoni ir žolelių pica

Traški pepperoni ir žolelių pica

Reikės: picos tešlos, naminės arba pirktos parduotuvėje 1 valgomasis šaukštas džiovintų bazilikų 1 valgomasis šaukštas džiovinto raudonėlio 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų čiobrelių 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų rozmarinų 1/2 arbatinio šaukštelio susmulkintų...

Virta vištiena su ryžiais ir padažu

Virta vištiena su ryžiais ir padažu

Reikės: Vištienos, Morkos, Petražolės, Stiklinė ryžių, Svogūnų, Pusantro šaukšto sviesto, Truputis drukos Paruošimas: Višta išverdame su prieskoninėmis daržovėmis. Keptuvėje ištirpinamas sviestas, jame pakepinamas smulkiai supjaustytas svogūnas, suberiami ryžiai ir...

Kalakutienos maltiniai

Kalakutienos maltiniai

Reikės: 600 g. kalakutienos 2 riekelės batono Pusė stiklinės pieno, Kiaušinis, Pusantro šaukšto sviesto, Džiuvesėlių, Prieksonių, Druskos. Paruošimo eiga: Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu batonu, įmušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai ir sviestas...

Kokosų duonos pyragas

Kokosų duonos pyragas

Reikės: 3 dideli kiaušiniai 225 g nesūdyto sviesto Skardinė riebaus kokosų pieno 250 g paprastų miltų Šaukštelis kepimo miltelių 2 šaukštai cukraus pudros 100 g granuliuoto cukraus Žiupsnelis druskos 1 šaukštelis vanilės aromato 60 g smulkinto kokoso Paruošimas:...

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Reikės: 75 g viso grūdo miltų 1 šaukštas kepimo miltelių 75 g avižinių dribsnių košės 40 g cukraus (šviesiai rudojo) 70 g nesūdyto sviesto 1 šaukštas auksinio sirupo 2 šaukštai pieno (pasirinkto skonio) Paruošimas: Sudėkite visus sausus ingredientus į dubenį ir...