Brangiausi desertai pasaulyje

Šiuolaikiniai desertai išsiskiria ne tik savo išvaizda ar skoniu, bet ir įspūdinga suma. Pristatome trejetą brangiausių desertų visame pasaulyje, kuriems tektų taupyti ne vienerius metus.
Pirmoje vietoje – „Arnaud“ braškės, kurių kaina – 1,4 mln JAV dolerių. Įvairiais kulinariniais šedevrais garsėjantis virtuvės šefas Arnaud Casbarian šiam desertui gaminti naudoja pačius geriausius ingredientus. Šiam gardumynui paruošti naudojamos braškės, kurios išmirkomos prabangiame vyne, papuošiamos mėtos lapeliais bei grietinėle. Kyla klausimas: kodėl tai kainuoja taip brangiai? Deserto vertę išlaiko žiedas su rožiniu, 15 karatų briliantu, su kuriuo patiekiamas šis desertas.
Antroje vietoje – „The Fortress Stilt Fisherman Indulgence“, kurio kaina – 14,5 JAV dolerių. Deserto pavadinimas – gan sudėtingas, tačiau po juo slypi nepamirštamo skonio desertas. Tai – žaliai melsvo atspalvio žvejo plaustas, uždėtas ant iš pieniško šokolado išlieto stiebo. Visas kūrinys prijungiamas prie deserto, kuris pavaizduotas kaip bokštas ir yra pagamintas iš egzotinių vaisių. Desertas gimęs Šri Lankoje.
Trečioje vietoje – „Macaroons Haute Couture“, kurių kaina – 7,414 Jav dolerių. Šis desertas – migdoliniai biskvitai su dviejų sluoksnių bėzė, kurie pertepti grietinėlės kremu. Šis desertas – vienas populiariausių Prancūzijoje. Už kelis tūkstančius dolerių siekiančią sumą virtuvės šefas Pierre Herti siūlo specialius ingredientus: balzamo actą, arachisinį sviestą, šokoladinį užpilą su raudonu vynu. Įdomu ir tai, jog kas taps svarbiausiu deserto ingredientu galima pačiam.

Po straipsnio apie brangiausius desertus galite pridėti šią papildomą informaciją, kuri suteiks skaitytojams įdomesnį kontekstą apie prabangius desertus ir jų unikalumą:


Papildomi faktai apie prabangius desertus

Faktas: Prabangūs desertai dažnai kuriami ne tik dėl skonio, bet ir kaip meno kūriniai. Šefai naudoja brangiausius ingredientus, tokius kaip auksas, brangakmeniai ir retieji prieskoniai, kad pabrėžtų išskirtinį deserto statusą.

Patarimas: Jei norite patirti prabangaus deserto skonį, bet nenorite išleisti tūkstančių dolerių, ieškokite vietinių aukštos klasės restoranų, kurie siūlo panašius desertus su mažiau brangių elementų, bet išlaiko išskirtinį skonį ir pristatymą.

Įdomus faktas: Kai kurių prabangių desertų kainos iš dalies kyla dėl jų riboto prieinamumo ir unikalių ingredientų, tokių kaip Tahitijos vanilė ar rankomis rinkti šokolado pupelės iš konkrečių regionų.

Dažniausiai užduodami klausimai apie prabangius desertus

1. Kodėl kai kurie desertai tokie brangūs?
Prabangių desertų kaina kyla dėl aukštos kokybės, retų ingredientų, sudėtingo gamybos proceso ir ypatingo pristatymo, kuris gali apimti brangakmenius ar auksą.

2. Ar tikrai verta mokėti tokią sumą už desertą?
Nors prabangūs desertai yra labiau patirtis nei maistas, jie siūlo unikalų skonį ir estetiką. Tai dažnai yra ypatingos progos ar prabangos simbolis.

3. Ar prabangūs desertai yra tik turtingiesiems?
Nors kai kurie desertai yra labai brangūs, daugelis restoranų siūlo prieinamesnes prabangių desertų versijas, kad daugiau žmonių galėtų pasimėgauti išskirtiniu skoniu.