Brangiausi desertai pasaulyje

Šiuolaikiniai desertai išsiskiria ne tik savo išvaizda ar skoniu, bet ir įspūdinga suma. Pristatome trejetą brangiausių desertų visame pasaulyje, kuriems tektų taupyti ne vienerius metus.
Pirmoje vietoje – „Arnaud“ braškės, kurių kaina – 1,4 mln JAV dolerių. Įvairiais kulinariniais šedevrais garsėjantis virtuvės šefas Arnaud Casbarian šiam desertui gaminti naudoja pačius geriausius ingredientus. Šiam gardumynui paruošti naudojamos braškės, kurios išmirkomos prabangiame vyne, papuošiamos mėtos lapeliais bei grietinėle. Kyla klausimas: kodėl tai kainuoja taip brangiai? Deserto vertę išlaiko žiedas su rožiniu, 15 karatų briliantu, su kuriuo patiekiamas šis desertas.
Antroje vietoje – „The Fortress Stilt Fisherman Indulgence“, kurio kaina – 14,5 JAV dolerių. Deserto pavadinimas – gan sudėtingas, tačiau po juo slypi nepamirštamo skonio desertas. Tai – žaliai melsvo atspalvio žvejo plaustas, uždėtas ant iš pieniško šokolado išlieto stiebo. Visas kūrinys prijungiamas prie deserto, kuris pavaizduotas kaip bokštas ir yra pagamintas iš egzotinių vaisių. Desertas gimęs Šri Lankoje.
Trečioje vietoje – „Macaroons Haute Couture“, kurių kaina – 7,414 Jav dolerių. Šis desertas – migdoliniai biskvitai su dviejų sluoksnių bėzė, kurie pertepti grietinėlės kremu. Šis desertas – vienas populiariausių Prancūzijoje. Už kelis tūkstančius dolerių siekiančią sumą virtuvės šefas Pierre Herti siūlo specialius ingredientus: balzamo actą, arachisinį sviestą, šokoladinį užpilą su raudonu vynu. Įdomu ir tai, jog kas taps svarbiausiu deserto ingredientu galima pačiam.

Bandelės su cinamonu

Bandelės su cinamonu

Bandelės su cinamonu Ingredientai: - 500 g miltų, papildomai miltų kočiojimui - 250 ml šilto pieno - 70 g cukraus, papildomai apibarstymui - 1 pakelis sausų mielių (arba 25 g šviežių mielių) - 1 šaukštelis druskos - 1 kiaušinis - 75 g ištirpinto sviesto, papildomai...

Maskarpones tortas

Maskarpones tortas

Receptas: Maskarpones tortas Ingredientai: 1. 200 g sausainių 2. 100 g sviesto 3. 500 g maskarponės sūrio 4. 200 g cukraus 5. 4 kiaušiniai 6. 1 citrina 7. 1 vanilinės cukraus pakelis 8. 200 ml grietinėlės 9. 2 šaukštai miltų 10. Šlakelis druskos 11. 200 g uogų...

Snickers tortas

Snickers tortas

Receptas: Snickers tortas Ingredientai: 1. 200 g sausainių 2. 100 g sviesto 3. 200 g miltelių cukraus 4. 200 g karamelės 5. 200 g rudųjų riešutų 6. 200 g šokolado 7. 200 ml grietinėlės 8. 3 kiaušiniai 9. 1 šaukštelis vanilės ekstrakto Paruošimo instrukcijos: 1....

Medaus tortas

Medaus tortas

Receptas: Medaus tortas Ingredientai: 1. 500 g medaus 2. 500 g miltų 3. 250 g cukraus 4. 4 kiaušiniai 5. 1 pakelis kepimo miltelių 6. 200 g sviesto 7. 1 šaukštelis cinamono 8. 1 šaukštelis imbiero miltelių 9. 1 šaukštelis gvazdikėlių miltelių 10. 1 šaukštelis vanilės...

Cepelinai

Cepelinai

Receptas: Cepelinai Ingredientai: - 1 kg bulvių - 300 g mėsos (jautienos, kiaulienos arba vištienos) - 1 svogūnas - Druska, pipirai pagal skonį - 2 šaukštai bulvių krakmolo - Spirgai Paruošimo instrukcijos: 1. Bulves nulupkite, sutarkuokite ir išspauskite sultis....

Kibinai su kiauliena

Kibinai su kiauliena

Receptas: Kibinai su kiauliena Ingredientai: - 500 g kiaulienos - 2 dideli svogūnai - 1 kg miltų - 1 stiklinė vandens - 1 stiklinė aliejaus - 1 kiaušinis - Druska, pipirai pagal skonį Paruošimo instrukcijos: 1. Kiaulieną supjaustykite kubeliais, svogūną smulkiai...