Patarimai vaisiams vartoti

Iš 2 sv. aviečių pertrynus gaunama puse svaro tyrės.
Iš 1 sv. graikiškų riešutų išlukštenus gaunama pusė sv.
Citrinų sunka geriau spausti ranka, nes mašinėlė ardo mažas dalikes, kurios sunką apkartina. Tai pat visus grūdelius reikia išrinkus išmesti. Žalios citrinos netinka vartoti. Kad citrina neišdžiūtų, reikia ją laikyti šaltam vandenyje ir dažnai vandenį keisti.
Citriną vartojant prie arbatos, reikia pirma karštu vandeniu užpilti, paskui gražiai skrituliukais supjaustyti.
Citriną vartojant valgiams, reikia apiplikyti, apšluostyti, nulupti plonai, žievelę mesti į karštą vandenį ar sirupą užvirinti.
Pyragams, tortams citrinos žievė sutarkuojama . Sutarkuotą žievę galima sumaišyti su cukrum, padėti į dėžę ir laikyti pyragams pabarstyti.
Nuluptą apelsinų žievę smulkiai supjaustyti ir virti sirupe apelsinų kompotui. Apelsinų žievę, užpilama degtine, užmušama degtinės kvapą.
Migdolus apiplikyti karštu vandeniu, duoti pusvalandį pastovėti uždengus, tuomet viršutinė žievė lengvai pirštais nuplaunama. Prie saldžių migdolų visuomet pridedama karčiųjų dėl kvapo ir skonio. Visuomet prie 50 gr. saldžiųjų reikia imti 10 št. karčiųjų.
Razinkas mazgoti karštam vandeny, apdžiovinti, vartoti. Razinkas reikia pertrinti miltais, užpilti karštu vandeniu, pastatyti pusei valandos, kad suminkštėtų, nupilti vandenį, užpilti kitą kartą šaltu vandeniu, išmaišyti, vėl nupilti vandenį; razinkas išpilto ant sauso rankšluosčio, apdžiovinti, nuimti uodegaites. Razinkos vartojamos padažams, kompotams, pudingams, pyragams.
Obuolius kepant, kad neprisviltų keptuvėj, reikia įpilti kelius šaukštus vandens. Iš obuolių žievės galima pataisyti drebučių, giros ir kt. Nuluptus obuolius reikia tuojau sudėti į šaltą vandenį, nes sausi palikti tamsėja. Nuluptus obuolius galima aptepti citrinos sunka, tuomet jie nepajuoduos. Jei reikia, kad obuoliai suvirtų, tai imti rūgščius obuolius; jei reikia, kad nesuvirtų, vartoti saldžiuosius. Verdant obuolių sunką, nereikia užvožti, kad neišeitų drumzlina.
Vaisių drebučiams reikia imti želatinos 10-12 lapų 4 stiklinėms sunkos. Vaisių sunka visuomet reikia maišyti su sirupu, o paskui jau pilti želatiną, kad sustingtų.

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio Čeburekus: Išsamus Gidas Čeburekų Paslaptys: Tešlos Meistriškumas Įdaras: Sultingumo Garantija Formavimas ir Kepimas: Traškumo Magija Patiekimas: Paskutinis Akcentas Išvada: Tobulo Skonio Čeburekų Receptas Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio...

Salotos su tunu

Salotos su tunu

Receptas: Salotos su tunu Ingredientai: - 1 skardinė konservuoto tuno savo sultyse arba aliejuje - 100 g mišrios salotų žalumynų (pvz., romainų, rukolos, špinatų) - 1 vidutinio dydžio pomidoras - 1 nedidelis raudonasis svogūnas - 1 agurkas - 1 raudonasis paprikos...