Patarimai vaisiams vartoti

Iš 2 sv. aviečių pertrynus gaunama puse svaro tyrės.
Iš 1 sv. graikiškų riešutų išlukštenus gaunama pusė sv.
Citrinų sunka geriau spausti ranka, nes mašinėlė ardo mažas dalikes, kurios sunką apkartina. Tai pat visus grūdelius reikia išrinkus išmesti. Žalios citrinos netinka vartoti. Kad citrina neišdžiūtų, reikia ją laikyti šaltam vandenyje ir dažnai vandenį keisti.
Citriną vartojant prie arbatos, reikia pirma karštu vandeniu užpilti, paskui gražiai skrituliukais supjaustyti.
Citriną vartojant valgiams, reikia apiplikyti, apšluostyti, nulupti plonai, žievelę mesti į karštą vandenį ar sirupą užvirinti.
Pyragams, tortams citrinos žievė sutarkuojama . Sutarkuotą žievę galima sumaišyti su cukrum, padėti į dėžę ir laikyti pyragams pabarstyti.
Nuluptą apelsinų žievę smulkiai supjaustyti ir virti sirupe apelsinų kompotui. Apelsinų žievę, užpilama degtine, užmušama degtinės kvapą.
Migdolus apiplikyti karštu vandeniu, duoti pusvalandį pastovėti uždengus, tuomet viršutinė žievė lengvai pirštais nuplaunama. Prie saldžių migdolų visuomet pridedama karčiųjų dėl kvapo ir skonio. Visuomet prie 50 gr. saldžiųjų reikia imti 10 št. karčiųjų.
Razinkas mazgoti karštam vandeny, apdžiovinti, vartoti. Razinkas reikia pertrinti miltais, užpilti karštu vandeniu, pastatyti pusei valandos, kad suminkštėtų, nupilti vandenį, užpilti kitą kartą šaltu vandeniu, išmaišyti, vėl nupilti vandenį; razinkas išpilto ant sauso rankšluosčio, apdžiovinti, nuimti uodegaites. Razinkos vartojamos padažams, kompotams, pudingams, pyragams.
Obuolius kepant, kad neprisviltų keptuvėj, reikia įpilti kelius šaukštus vandens. Iš obuolių žievės galima pataisyti drebučių, giros ir kt. Nuluptus obuolius reikia tuojau sudėti į šaltą vandenį, nes sausi palikti tamsėja. Nuluptus obuolius galima aptepti citrinos sunka, tuomet jie nepajuoduos. Jei reikia, kad obuoliai suvirtų, tai imti rūgščius obuolius; jei reikia, kad nesuvirtų, vartoti saldžiuosius. Verdant obuolių sunką, nereikia užvožti, kad neišeitų drumzlina.
Vaisių drebučiams reikia imti želatinos 10-12 lapų 4 stiklinėms sunkos. Vaisių sunka visuomet reikia maišyti su sirupu, o paskui jau pilti želatiną, kad sustingtų.

Vištienos filė su citrininiu jogurto padažu

Vištienos filė su citrininiu jogurto padažu

**Vištienos filė su citrininiu jogurto padažu** Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori lengvo, gaivaus ir skanaus patiekalo. Vištienos filė yra švelniai kepta, o citrininis jogurto padažas suteikia gaivumo ir subtilaus rūgštumo. Tai puikus derinys,...

Greitos kuskuso salotos su agurkais

Greitos kuskuso salotos su agurkais

**Greitos kuskuso salotos su agurkais** Šios greitos kuskuso salotos su agurkais yra puikus pasirinkimas, kai norite greitai paruošti sveiką ir skanų patiekalą. Pagrindiniai ingredientai – kuskusas, agurkai, pomidorai ir šviežios žolelės – suteikia salotoms gaivumo ir...

Vištienos filė su jogurto padažu

Vištienos filė su jogurto padažu

**Vištienos filė su jogurto padažu** Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori lengvo, bet skanaus patiekalo. Vištienos filė yra minkšta ir sultinga, o jogurto padažas suteikia gaivumo ir švelnumo. Patiekalas yra greitai paruošiamas ir puikiai tinka tiek...

Vištienos kebabas su citrinos jogurtu

Vištienos kebabas su citrinos jogurtu

**Vištienos kebabas su citrinos jogurtu** Šis receptas sujungia sultingus vištienos gabalėlius su gaiviu citrinos jogurtu, kuris suteikia kebabams ypatingą skonį ir švelnumą. Patiekalas puikiai tinka vasaros vakarienėms ar draugų susibūrimams. Pagrindiniai...

Greitos cukinijų ir pomidorų salotos

Greitos cukinijų ir pomidorų salotos

**Greitos cukinijų ir pomidorų salotos** Šios gaivios ir lengvos salotos puikiai tinka kaip greitas užkandis ar garnyras prie pagrindinio patiekalo. Pagrindiniai ingredientai – šviežios cukinijos ir sultingi pomidorai – suteikia salotoms ne tik puikų skonį, bet ir...

Vištienos kebabai su česnakiniu padažu

Vištienos kebabai su česnakiniu padažu

**Vištienos kebabai su česnakiniu padažu** Šie vištienos kebabai su česnakiniu padažu yra puikus pasirinkimas tiek vakarienei, tiek šventiniam stalui. Sultinga vištiena, marinuota aromatingame prieskonių mišinyje, ir švelnus česnakinis padažas suteikia šiam patiekalui...