Bruknių padažas prie mėsos

REIKĖS:

200 g bruknių

100 g cukraus

1 citrinos

7 cm imbiero šaknies

1 arbat. šaukš.  cinamono

1 arbat. šaukš. džiovintų žolelių

GAMINIMO EIGA:

Praplauname bruknes ir sudedame jas į puodą. Imbiero šaknį sutarkuojam maža tarka. Į puodą su bruknėmis sudedame imbiero šaknį ir pastatom ant vidutinės ugnies. Paberiame žolelėmis( galima naudoti «pravanso» žoleles, baziliką, raudonėlį). Troškiname 10 minučių. Kol bruknės verda, sutarkuokite citrinos žievelę. Išspaudžiame citrinos sultys į atskira indelį. Išvirtas bruknes sumalkite trintuvu. Suberkite žieveles, cukrų, cinamoną ir įpilkite citrinų sultis. Galite keisti cukraus kiekį pagal savo skonį, įdėti daugiau ar mažiau.

Padažą virkite ant silpnos ugnies 20 minučių, kartais pamaišydami. Šiame etape galite pridėti 1 valg. šaukšt. krakmolo, praskiedus 100 ml vandens, tada padažą reikia tik užvirti. Man labiau patinka virti padažą, jis tampa tirštas ir švelnus.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba, pagaminta iš miso pastos, kuri yra fermentuotas sojų pupelių produktas, ir dažniausiai pridedama tam tikra rūšis aliejaus, pavyzdžiui, sezamo aliejaus Miso sriuba, tai ne tik skanu, bet ir sveika. Tai tradicinė japonų sriuba,...

Medus

Medus

Medus, tai tikras gamtos stebuklas, kurį mes, žmonės, naudojame jau tūkstančius metų. Ir ne be reikalo, nes medus yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas. Bet ar kada susimąstėte, kaip jis atsiduria mūsų stiklainiuose? Viskas prasideda nuo mažų, bet labai uoliai...

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa: Sveiki, mielieji! Šiandien noriu pasidalinti vienu iš savo mėgstamiausių receptų - bulvių blynai su mėsa. Tai puikus patiekalas, kai norisi kažko šilto, sotaus ir skanaus. Be to, jis yra labai paprastas ir greitas. Pradėkime nuo pagrindinio...

Avokadų ir lašišos tostai

Avokadų ir lašišos tostai

Sudedamosios dalys: 2 brandūs avokadai 2 šaukštai citrinos sulčių Druska ir pipirai pagal skonį 4 tostai 200 g rūkytos lašišos Šviežių krapų (pagal skonį) 1 šaukštelis sezamo sėklų (nebūtina) Paruošimas: Avokadus sutrinkite, įpilkite citrinos sulčių ir pagardinkite...