Jautienos kepsnys su bruknių padažu, kuriam reikės:
4 jautienos pjausniai po 200g.
Marinatui: 500ml raudonojo vyno,
1 šaukštas džiovintų raudonėlių,
2 šaukšteliai česnakinės druskos,
pipirų,
1 šaukštas aliejaus.
Padažui:
500g bruknių,
250g cukraus,
100ml baltojo sauso vyno,
1/2 šaukštelio cinamono.
Gaminimas: sumaišykite visus marinatui skirtus produktus. Jautienos pjausnius sudėkite į marinatą ir palikite 2 – 3 val. vėsioje vietoje. Kepkite ant grotelių arba kepsnių keptuvėje iš abiejų pusių po 3 – 4 min. Bruknes užpilkite baltuoju vynu, suberkite cukrų ir virkite, kol uogos suminkštės. Suberkite cinamoną ir gerai išmaišykite. Kepsnius patiekite su padažu.