Jautienos kepsnys su bruknių padažu

Jautienos kepsnys su bruknių padažu, kuriam reikės:

4 jautienos pjausniai po 200g.

Marinatui: 500ml raudonojo vyno,

1 šaukštas džiovintų raudonėlių,

2 šaukšteliai česnakinės druskos,

pipirų,

1 šaukštas aliejaus.

Padažui:

500g bruknių,

250g cukraus,

100ml baltojo sauso vyno,

1/2 šaukštelio cinamono.

Gaminimas: sumaišykite visus marinatui skirtus produktus. Jautienos pjausnius sudėkite į marinatą ir palikite 2 – 3 val. vėsioje vietoje. Kepkite ant grotelių arba kepsnių keptuvėje iš abiejų pusių po 3 – 4 min. Bruknes užpilkite baltuoju vynu, suberkite cukrų ir virkite, kol uogos suminkštės. Suberkite cinamoną ir gerai išmaišykite. Kepsnius patiekite su padažu.