Citrininis tiramisu, kuriam reikės:
50ml citrinų sulčių,
100ml apelsinų sulčių,
1 citrinos nutarkuotos žievelės,
5 kiaušinių trynių,
1 kiaušinio,
200g cukraus,
250ml citrinų likerio „Limoncello”,
100ml vandens,
450g maskarponės sūrio,
40 sausainių pirštelių,
baltojo šokolado drožlių.
Gaminimas: dubenyje sumaišykite trynius, kiaušinį, 150g cukraus, apelsinų sultis, 50ml likerio ir citrinos žievelę. Į didesnį indą su verdančiu vandeniu Įstatykite dubenį ir kaitinkite, kol sutirštės. Palikite atvėsti. Maskarponės sūrį sumaišykite su trynių mase. Likusį likerį, citrinų sultis, 50g cukraus užvirinkite ir virkite apie 5 min. Palikite atvėsti. Sausainius greitai mirkykite citrinų sirupe (svarbu nepermirkykite) ir dėkite į formą. Sudėjus pusę sausainių ant jų sukrėskite pusę kremo, paskui dėkite likusius sausainius ir vėl – kremą. Šaldykite šaldytuve ne mažiau kaip 6 val. Prieš patiekiant pabarstykite baltojo šokolado drožlėmis.