Citrusinių vaisių kompotas, kuriam paruošti reikės:
650 – 700g vandens,
175 – 200g cukraus,
200 – 300g apelsinų,
100 – 150 g mandarinų,
0,5 – 1 citrina,
2 šaukšteliai sutarkuotos apelsino ar mandarino žievelės,
2 – 3 šaukšteliai citrinos žievelės.
Gaminimas:
apelsinai, mandarinai, citrina nuplaunami, nulupama žievelė kartu su baltuoju sluoksniu ir vaisiai supjaustomi griežinėliais (didelių apelsinų griežinėliai perpjaunami pusiau, o mandarinai išskirstomi skiltelėmis).
Sutarkuota arba plonais šiaudeliais supjaustyta apelsino, mandarino, citrinos žievelė užpilama karštu vandeniu, užvirinama, po to vanduo nupilamas. Į karštą vandenį sudedama nuplikyta žievelė, cukrus, užvirinama, 8 – 10 min. paverdama, nukaičiama ir atšaldoma. Į stiklines ar puodelius išdėliojami supjaustyti vaisiai, užpilami atšaldytu sirupu ir 25 – 30 min. palaikomi.