Citrusinių vaisių kompotas

Citrusinių vaisių kompotas, kuriam paruošti reikės:

650 – 700g vandens,

175 – 200g cukraus,

200 – 300g apelsinų,

100 – 150 g mandarinų,

0,5 – 1 citrina,

2 šaukšteliai sutarkuotos apelsino ar mandarino žievelės,

2 – 3 šaukšteliai citrinos žievelės.

Gaminimas:

apelsinai, mandarinai, citrina nuplaunami, nulupama žievelė kartu su baltuoju sluoksniu ir vaisiai supjaustomi griežinėliais (didelių apelsinų griežinėliai perpjaunami pusiau, o mandarinai išskirstomi skiltelėmis).

Sutarkuota arba plonais šiaudeliais supjaustyta apelsino, mandarino, citrinos žievelė užpilama karštu vandeniu, užvirinama, po to vanduo nupilamas. Į karštą vandenį sudedama nuplikyta žievelė, cukrus, užvirinama, 8 – 10 min. paverdama, nukaičiama ir atšaldoma. Į stiklines ar puodelius išdėliojami supjaustyti vaisiai, užpilami atšaldytu sirupu ir 25 – 30 min. palaikomi.

Citrusinių vaisių kompotas
Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio Čeburekus: Išsamus Gidas Čeburekų Paslaptys: Tešlos Meistriškumas Įdaras: Sultingumo Garantija Formavimas ir Kepimas: Traškumo Magija Patiekimas: Paskutinis Akcentas Išvada: Tobulo Skonio Čeburekų Receptas Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio...

Salotos su tunu

Salotos su tunu

Receptas: Salotos su tunu Ingredientai: - 1 skardinė konservuoto tuno savo sultyse arba aliejuje - 100 g mišrios salotų žalumynų (pvz., romainų, rukolos, špinatų) - 1 vidutinio dydžio pomidoras - 1 nedidelis raudonasis svogūnas - 1 agurkas - 1 raudonasis paprikos...