Paprasti blynai

Ingredientai:

100 g paprastų miltų,

2 dideli kiaušiniai,

1 valgomasis šaukštas cukraus pudros,

250 ml pieno,

2 valgomieji šaukštai ištirpinto atvėsinto sviesto,

gabalėlis sviesto kepimui.

Patarimas:
Paruoškite tešlą prieš kelias valandas, uždenkite ir atvėsinkite.

Gaminimas:
persijokite miltus į dubenį su žiupsneliu druskos ir viduryje padarykite duobutę. Kitame dubenyje suplakite kiaušinius su cukrumi, pienu ir ištirpintu sviestu ir supilkite į duobutę. Elektriniu rankiniu plakikliu (arba šluotele) suplakite skystį su miltais, kol gausite vientisą tešlą.
Blynams kepti nedidelėje keptuvėje įkaitinkite šaukštelį sviesto, kol jis įkais ir ims putoti (idealiai tinka 16-18 cm keptuvė). Kiekvienam blynui įpilkite po 2-3 šaukštus tešlos, maišydami ją sukite aplink keptuvę. Iš viso iš tešlos turėtų išeiti 10-12 blynų.
Kiekvieną blyną kepkite 1-1,5 minutės, tada apverskite ir paskutinę minutę kepkite iš kitos pusės. Kai blyneliai bus paruošti, sudėkite juos ant nepridegančio kepimo popieriaus lapų.

 

Paprasti blynai
Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio Čeburekus: Išsamus Gidas Čeburekų Paslaptys: Tešlos Meistriškumas Įdaras: Sultingumo Garantija Formavimas ir Kepimas: Traškumo Magija Patiekimas: Paskutinis Akcentas Išvada: Tobulo Skonio Čeburekų Receptas Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio...

Salotos su tunu

Salotos su tunu

Receptas: Salotos su tunu Ingredientai: - 1 skardinė konservuoto tuno savo sultyse arba aliejuje - 100 g mišrios salotų žalumynų (pvz., romainų, rukolos, špinatų) - 1 vidutinio dydžio pomidoras - 1 nedidelis raudonasis svogūnas - 1 agurkas - 1 raudonasis paprikos...