Ingredientai:
100 g paprastų miltų, 2 dideli kiaušiniai, 1 valgomasis šaukštas cukraus pudros, 250 ml pieno, 2 valgomieji šaukštai ištirpinto atvėsinto sviesto, gabalėlis sviesto kepimui.
Patarimas:
Paruoškite tešlą prieš kelias valandas, uždenkite ir atvėsinkite.
Gaminimas:
persijokite miltus į dubenį su žiupsneliu druskos ir viduryje padarykite duobutę. Kitame dubenyje suplakite kiaušinius su cukrumi, pienu ir ištirpintu sviestu ir supilkite į duobutę. Elektriniu rankiniu plakikliu (arba šluotele) suplakite skystį su miltais, kol gausite vientisą tešlą.
Blynams kepti nedidelėje keptuvėje įkaitinkite šaukštelį sviesto, kol jis įkais ir ims putoti (idealiai tinka 16-18 cm keptuvė). Kiekvienam blynui įpilkite po 2-3 šaukštus tešlos, maišydami ją sukite aplink keptuvę. Iš viso iš tešlos turėtų išeiti 10-12 blynų.
Kiekvieną blyną kepkite 1-1,5 minutės, tada apverskite ir paskutinę minutę kepkite iš kitos pusės. Kai blyneliai bus paruošti, sudėkite juos ant nepridegančio kepimo popieriaus lapų.