Daržovių apkepas su kumpiu

500 g virtų daržovių (žaliųjų žirnelių, žiedinių kopūstų),

100 g šviežių grybų,

0,5 stiklinės ryžių,

100 g virto kumpio,

2 kiaušiniai,

30 g tarkuoto sūrio,

2 šaukštai sviesto, druskos.

Grybus nuplauti, smulkiai supjaustyti ir ištroškinti riebaIuose. Daržoves išvirti pasūdytame vandenyje, nusunkti ir smulkiai supjaustyti. Virtą kumpį smulkiai supjaustyti. Ryžius biriai išvirti, nusunkti, sudėti trynius, tarkuotą sūrį ir, gerai išmaišius, sudėti grybus ir kumpį. Baltymus išplakti ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Apkepo indą ištepti riebalais, išbarstyti džiūvėsiais, sudėti paruoštą masę ir kepti 45 min. Paduodant užpilti ištirpintu sviestu.