Ingredientai:
200g datulių
1 šaukštas rudojo cukraus
1/2 stiklinė vandens
1 stiklinė universalių miltų
1/2 šaukštelio kepimo sodos
1/8 šaukštelio druskos
3/4 stiklinė sviesto
1 stiklinė rudojo cukraus
2 stiklinė avižų
Gaminimas:
1. Nedideliame puode sumaišykite datules, 1 šaukštelį rudojo cukraus ir vandenį.
2. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite dažnai maišydami, kol datulės bus pakankamai minkštos, kad jas būtų galima sutrinti šakute. Padėkite į šalį.
3. Maišytuvo dubenyje sumaišykite miltus, soda ir druską.
4. Supjaustykite sviestą, kol mišinys taps panašus į rupius trupinius.
5. Įmaišykite rudąjį cukrų ir avižas. Nepermaišykite, mišinys turi likti trapus.
6. Paspauskite pusę trupinių mišinio ant lengvai sviestu pateptos keptuvės dugno, kad susidarytų apatinė pluta.
7. Švelniai paskleiskite datulių įdarą ant apatinės plutos.
8. Lengvai paglostykite delnu, kad išlygintumėte.
9. Kepkite 25 minutes 180C laipsnių temperatūroje.
10. Visiškai atvėsinkite ir supjaustykite kvadratėliais.
Skanaus!