Datulių kvadratai

Ingredientai:
200g datulių
1 šaukštas rudojo cukraus
1/2 stiklinė vandens
1 stiklinė universalių miltų
1/2 šaukštelio kepimo sodos
1/8 šaukštelio druskos
3/4 stiklinė sviesto
1 stiklinė rudojo cukraus
2 stiklinė avižų

Gaminimas:
1. Nedideliame puode sumaišykite datules, 1 šaukštelį rudojo cukraus ir vandenį.
2. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite dažnai maišydami, kol datulės bus pakankamai minkštos, kad jas būtų galima sutrinti šakute. Padėkite į šalį.
3. Maišytuvo dubenyje sumaišykite miltus, soda ir druską.
4. Supjaustykite sviestą, kol mišinys taps panašus į rupius trupinius.
5. Įmaišykite rudąjį cukrų ir avižas. Nepermaišykite, mišinys turi likti trapus.
6. Paspauskite pusę trupinių mišinio ant lengvai sviestu pateptos keptuvės dugno, kad susidarytų apatinė pluta.
7. Švelniai paskleiskite datulių įdarą ant apatinės plutos.
8. Lengvai paglostykite delnu, kad išlygintumėte.
9. Kepkite 25 minutes 180C laipsnių temperatūroje.
10. Visiškai atvėsinkite ir supjaustykite kvadratėliais.

Skanaus!

Datulių kvadratai
Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio Čeburekus: Išsamus Gidas Čeburekų Paslaptys: Tešlos Meistriškumas Įdaras: Sultingumo Garantija Formavimas ir Kepimas: Traškumo Magija Patiekimas: Paskutinis Akcentas Išvada: Tobulo Skonio Čeburekų Receptas Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio...

Salotos su tunu

Salotos su tunu

Receptas: Salotos su tunu Ingredientai: - 1 skardinė konservuoto tuno savo sultyse arba aliejuje - 100 g mišrios salotų žalumynų (pvz., romainų, rukolos, špinatų) - 1 vidutinio dydžio pomidoras - 1 nedidelis raudonasis svogūnas - 1 agurkas - 1 raudonasis paprikos...