Desertas iš šokoladinių vaflių ir ledų

*4 porcijos

REIKĖS:

3/4 stiklinės miltų

2 valg. šaukš. kakavos miltelių

110 g sutrupinto juodo šokolado 

3 valg. šaukš. sviesto

1/2 stiklinės cukraus

2 kiaušinių

Vanilinių ledų, plaktos grietinėlės, likerio, karamelinio padažo, cukrinių pabarstukų

GAMINIMO EIGA:

Įkaitinkite orkaitę iki 90 laipsnių (kad ten laikyti paruoštus vaflius).

Dubenyje sumaišykite prasijotus miltus, kakavos miltelius ir žiupsnelį druskos. Atidėkite į šoną. 

Vandens vonioje išlydykite 1/2 turimo šokolado su sviestu. Nuimkite ugnies kai viskas ištirps, gerai įmaišykite, duokite atvėsti. Suberkite cukrų ir įplakite kiaušinius į šokolado masę. Viskas sumaišykite. Miltų masę po truputi įmaišykite į kiaušinių masę. Suberkite likusio šokoladą ir dar kartą viską išmaišykite. Galima įpilti likerio pagal skonį.

Įkaitinkite vaflių keptuvę. Nutepkite keptuvę trupučiu sviesto. Kepkite vaflius, o gautus vaflius laikykite orkaitėje. 

Paduodant vaflius papuoškite juos ledais, plakta grietinėle, paberkite pabarstukais ir papilkite karamelinių padažu.