Greita lazanija su marinara padažu

*4 porcijos

REIKĖS:

1 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus

450 g žalių itališkų dešrelių

2 stiklinių marinara padažo

340 g makaronų FARFALLE

220 g mocarelos

3/4 stiklinės rikotos sūrio

1/4 stiklinės tarkuoto parmezano

Švieži baziliko lapai, papuošti

Padažas marinara:

1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus

6 česnako dantukų

1 kg pomidorų

1 arbat. šaukš. itališkų prieskonių

1 baziliko šakelės

3 valg. šaukš. Sviesto

GAMINIMO EIGA:

Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Ant aliejaus apkepkite dešreles apie 6 min. Įpilkite marinara padažą ir 3,5 stiklinės vandens. Įpilkite makaronus, apdenkite dalinai dangčiu ir gaminkite, retkarčiais maišydami (virkite apie 16  min). Padažas turi pienai padengti makaronus. 

Nuimkite nuo ugnies, rikotą įmaišykite į makaronus. Iš viršaus paberkite parmezanu ir suplėšitą mocarelą. Ir iš viršaus paberkite baziliku.

PADAŽO GAMINIMAS:

Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Apkepkite ant aliejaus česnaką, kol česnakas taps auksinės spalvos (apie 3-4 min). Į puodą sudėkite supjaustytus pomidorus, itališkus prieskonius, baziliko šakelę, 1 arbat. šaukš. druskos ir truputi pipiro. Užvirkite ir virkite, dažnai maišydami (apie 7 min). Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite sviestą, kad ištirptų. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

*gaunasi 6 stiklinės*

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba, pagaminta iš miso pastos, kuri yra fermentuotas sojų pupelių produktas, ir dažniausiai pridedama tam tikra rūšis aliejaus, pavyzdžiui, sezamo aliejaus Miso sriuba, tai ne tik skanu, bet ir sveika. Tai tradicinė japonų sriuba,...

Medus

Medus

Medus, tai tikras gamtos stebuklas, kurį mes, žmonės, naudojame jau tūkstančius metų. Ir ne be reikalo, nes medus yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas. Bet ar kada susimąstėte, kaip jis atsiduria mūsų stiklainiuose? Viskas prasideda nuo mažų, bet labai uoliai...

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa: Sveiki, mielieji! Šiandien noriu pasidalinti vienu iš savo mėgstamiausių receptų - bulvių blynai su mėsa. Tai puikus patiekalas, kai norisi kažko šilto, sotaus ir skanaus. Be to, jis yra labai paprastas ir greitas. Pradėkime nuo pagrindinio...

Avokadų ir lašišos tostai

Avokadų ir lašišos tostai

Sudedamosios dalys: 2 brandūs avokadai 2 šaukštai citrinos sulčių Druska ir pipirai pagal skonį 4 tostai 200 g rūkytos lašišos Šviežių krapų (pagal skonį) 1 šaukštelis sezamo sėklų (nebūtina) Paruošimas: Avokadus sutrinkite, įpilkite citrinos sulčių ir pagardinkite...