*4 porcijos
REIKĖS:
1 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus
450 g žalių itališkų dešrelių
2 stiklinių marinara padažo
340 g makaronų FARFALLE
220 g mocarelos
3/4 stiklinės rikotos sūrio
1/4 stiklinės tarkuoto parmezano
Švieži baziliko lapai, papuošti
Padažas marinara:
1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus
6 česnako dantukų
1 kg pomidorų
1 arbat. šaukš. itališkų prieskonių
1 baziliko šakelės
3 valg. šaukš. Sviesto
GAMINIMO EIGA:
Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Ant aliejaus apkepkite dešreles apie 6 min. Įpilkite marinara padažą ir 3,5 stiklinės vandens. Įpilkite makaronus, apdenkite dalinai dangčiu ir gaminkite, retkarčiais maišydami (virkite apie 16 min). Padažas turi pienai padengti makaronus.
Nuimkite nuo ugnies, rikotą įmaišykite į makaronus. Iš viršaus paberkite parmezanu ir suplėšitą mocarelą. Ir iš viršaus paberkite baziliku.
PADAŽO GAMINIMAS:
Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Apkepkite ant aliejaus česnaką, kol česnakas taps auksinės spalvos (apie 3-4 min). Į puodą sudėkite supjaustytus pomidorus, itališkus prieskonius, baziliko šakelę, 1 arbat. šaukš. druskos ir truputi pipiro. Užvirkite ir virkite, dažnai maišydami (apie 7 min). Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite sviestą, kad ištirptų. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
*gaunasi 6 stiklinės*