*2 porcijos
REIKĖS:
4 morkų
2 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus
2 arbat. šaukš. pipiro
1 arbat. šaukš. česnako miltelių
1 arbat. šaukš. druskos
1 arbat. šaukš. smulkintų čiobrelių
0,5 stiklinės kečupo
0,5 stiklinės majonezo
GAMINIMO EIGA:
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Nuplaukite ir nulupkite morkas. Perpjaukite per pusę, puseles perpjaukite dar per pusę, kad gautųsi pagaliukai.
Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir prieskonius. Sudėkite į dubenį morkos lazdeles ir viska permaišykite, kad aliejus apdengtų kiekvieną morką. Kepimo skardą nuklokite kepimo popieriumi. Sudėkite morkos lazdeles ant skardos vienų sluoksniu. Kepkite apie 20 min, kol morkos galai pradės ruduoti.
Kol morkos kepa sumaišykite kečupą ir majonezą.
Paduokite kept morkas su padažu.