Užkeptos morkos su padažu

*2 porcijos

REIKĖS:

4 morkų

2 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus

2 arbat. šaukš. pipiro

1 arbat. šaukš. česnako miltelių 

1 arbat. šaukš. druskos

1 arbat. šaukš. smulkintų čiobrelių

0,5 stiklinės kečupo

0,5 stiklinės majonezo

GAMINIMO EIGA:

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Nuplaukite ir nulupkite morkas. Perpjaukite per pusę, puseles perpjaukite dar per pusę, kad gautųsi pagaliukai.

Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir prieskonius. Sudėkite į dubenį morkos lazdeles ir viska permaišykite, kad aliejus apdengtų kiekvieną morką. Kepimo skardą nuklokite kepimo popieriumi. Sudėkite morkos lazdeles ant skardos vienų sluoksniu. Kepkite apie 20 min, kol morkos galai pradės ruduoti.

Kol morkos kepa sumaišykite kečupą ir majonezą. 

Paduokite kept morkas su padažu.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba, pagaminta iš miso pastos, kuri yra fermentuotas sojų pupelių produktas, ir dažniausiai pridedama tam tikra rūšis aliejaus, pavyzdžiui, sezamo aliejaus Miso sriuba, tai ne tik skanu, bet ir sveika. Tai tradicinė japonų sriuba,...

Medus

Medus

Medus, tai tikras gamtos stebuklas, kurį mes, žmonės, naudojame jau tūkstančius metų. Ir ne be reikalo, nes medus yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas. Bet ar kada susimąstėte, kaip jis atsiduria mūsų stiklainiuose? Viskas prasideda nuo mažų, bet labai uoliai...

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa: Sveiki, mielieji! Šiandien noriu pasidalinti vienu iš savo mėgstamiausių receptų - bulvių blynai su mėsa. Tai puikus patiekalas, kai norisi kažko šilto, sotaus ir skanaus. Be to, jis yra labai paprastas ir greitas. Pradėkime nuo pagrindinio...

Avokadų ir lašišos tostai

Avokadų ir lašišos tostai

Sudedamosios dalys: 2 brandūs avokadai 2 šaukštai citrinos sulčių Druska ir pipirai pagal skonį 4 tostai 200 g rūkytos lašišos Šviežių krapų (pagal skonį) 1 šaukštelis sezamo sėklų (nebūtina) Paruošimas: Avokadus sutrinkite, įpilkite citrinos sulčių ir pagardinkite...