Ingredientai:
2/3 stiklinė sviesto arba margarino
1 1/2 stiklinė cukraus
1/4 stiklinė vandens
4 stiklinės šokolado drožlių
2 šaukšteliai vanilės
4 kiaušiniai
1 1/2 stiklinė miltų
1/2 šaukštelis kepimo sodos
1/2 šaukštelis druskos
Gaminimas:
1. Nustatykite orkaitę iki 170 C.
2. Kepimo skardą ištepkite riebalais.
3. Sunkiame puode užvirinkite sviestą, cukrų ir vandenį, nuolat maišydami, kol sviestas išsilydys ir cukrus ištirps (apie 3 min).
4. Nukelkite nuo ugnies, mediniu šaukštu įmaišykite 2 stiklines šokolado drožlių, kol ištirps, šiek tiek atvėsinkite, įmuškite vanilę.
5. Maišymo dubenyje išplakite kiaušinius, palaipsniui supilkite šokolado mišinį, plakdami mediniu šaukštu iki vientisos masės.
6. Sumaišykite miltus, kepimo soda ir druską, supilkite į kiaušinių/šokolado mišinį, gerai išmaišykite .
7. Įmaišykite likusias šokolado drožles.
8. Paskirstykite į paruoštą kepimo formą.
9. Kepkite 35-40 minučių (neperkepkite).
10. Supjaustykite kvadratėliais.
11. Pastaba: Jei norite, galite pridėti smulkintų graikinių riešutų.
Skanaus!