Ispaniškas chorizo ​​troškinys su vištiena

REIKĖS:

500 g mažų bulvių

150 g aštrios vytintos dešros(idealiai tinka dešra chorizo)

300 g raudonų svogūnų

8 viščiukų šlaunelių

3 saldžių pipirų

400 g vynuoginų pomidorų

100 g alyvuogių be kauliukų

8 dantukų česnako

2 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus

1 arbat. šaukš. druskos

1 arbat. šaukš. malto pipiro

2 arbat. šaukš. maltų česnako granulių

2 arbat. šaukš. saldžių paprikų

2 arbat. šaukš. šviežių petražolių

1/2 citrinos

GAMINIMO EIGA:

Kerimo skardą nutepti aliejumi, sudėti per puse supjaustytas bulves ir stambiai supjaustytą dešrą. Įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių kepame 15 minučių. Kol kepa bulvės, mes stambiai supjaustome svogūnus, vištieną, pipirus, pomidorus, alyvuoges, ir česnaką. Visus prieskonius sumaišome atskirame indelyje su šaukštų alyvuogių. Išimame mūsų skardą ir sudedame visus supjaustytus ingredientus, užpilame prieskoniais ir rankom viską atsargiai išmaišome. Skarda vėl pastatyti į orkaitę ir kepti kol iškeps vištiena. Kai viskas iškeps, išimti ir papilti citrinos sultimis ir paberti šviežiom petražolėm.