Japoniškos Melon Pan Bandelės – Unikalus Saldumas

Japoniškos Melon Pan Bandelės – Unikalus Saldumas

Ingredientai:

Tešlai:
– 250 g kvietinių miltų
– 50 g cukraus
– 1/2 šaukštelio druskos
– 1 šaukštelis sausų mielių
– 150 ml šilto pieno
– 30 g sviesto (minkšto)
– 1 kiaušinis

Viršutiniam sluoksniui:
– 100 g kvietinių miltų
– 50 g cukraus
– 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
– 50 g sviesto (minkšto)
– 1 kiaušinio trynys
– 1 šaukštas pieno
– 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto

Gaminimo eiga:

1. Tešlos paruošimas: Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir mieles. Įpilkite šiltą pieną ir išmaišykite. Įdėkite minkštą sviestą ir kiaušinį. Minkykite tešlą apie 10 minučių, kol ji taps elastinga ir nelips prie rankų. Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų apie 1 valandą.

2. Viršutinio sluoksnio paruošimas: Kitame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir kepimo miltelius. Įdėkite minkštą sviestą ir trinkite, kol masė taps trupininė. Įpilkite kiaušinio trynį, pieną ir vanilės ekstraktą. Sumaišykite iki vientisos masės. Suformuokite tešlą į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.

3. Bandelių formavimas: Pakilusią tešlą padalinkite į 8 lygias dalis ir suformuokite rutuliukus. Viršutinio sluoksnio tešlą taip pat padalinkite į 8 dalis ir iškočiokite į plonus apskritimus. Kiekvieną bandelę apvyniokite viršutinio sluoksnio tešla, švelniai prispausdami.

4. Kepimas: Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Bandeles dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikdami tarp jų tarpus. Kepkite apie 15-20 minučių, kol viršus taps auksinės spalvos.

Porcijos, laikas, sudėtingumas:
– Porcijos: 8 bandelės
– Paruošimo laikas: 30 minučių
– Kepimo laikas: 20 minučių
– Sudėtingumas: Vidutinis

Pagrindiniai skonio akcentai ir kada ruošti:
Šios bandelės yra saldžios, su švelniu vanilės aromatu. Puikiai tinka desertui ar popietės arbatai.

Patiekimo idėjos ir papildomi priedai:
Patiekite su šviežiais vaisiais ar ledais. Galite apibarstyti cukraus pudra.

Galimi patiekalo keitimo būdai:
Galite pridėti šokolado drožlių į viršutinį sluoksnį arba naudoti migdolų ekstraktą vietoj vanilės.

Laikymo sąlygos ir pakartotinis naudojimas:
Laikykite sandariame inde kambario temperatūroje iki 2 dienų. Norėdami pašildyti, trumpai pašildykite orkaitėje.

Dažniausiai užduodami klausimai:

1. Ar galiu naudoti šviežias mieles?
Taip, galite naudoti šviežias mieles, tačiau turėsite jas ištirpinti šiltame piene prieš dedant į tešlą.

2. Ar galima naudoti kitokius miltus?
Galite naudoti dalį viso grūdo miltų, tačiau tai gali pakeisti tekstūrą.

3. Kaip žinoti, kada bandelės iškepusios?
Bandelės turėtų būti auksinės spalvos ir lengvai atšokti nuo skardos.

Papildomi patarimai ir saugumas:
Būkite atsargūs su karšta orkaite ir naudokite pirštines, kad išvengtumėte nudegimų.