Amerikietiškų Cinnamon Rolls Receptas – Tobulas Desertas
Ingredientai:
Tešlai:
– 240 ml šilto pieno
– 2 1/4 arbatinio šaukštelio sausų mielių
– 50 g cukraus
– 80 g sviesto, ištirpinto
– 2 dideli kiaušiniai
– 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
– 500 g miltų
Įdarui:
– 150 g rudojo cukraus
– 2 šaukštai cinamono
– 80 g sviesto, minkšto
Glajui:
– 120 g kreminio sūrio
– 50 g sviesto, minkšto
– 200 g cukraus pudros
– 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
– 2-3 šaukštai pieno
Gaminimo eiga:
1. Tešlos paruošimas: Į dubenį supilkite šiltą pieną, įberkite mieles ir cukrų. Palikite 5-10 minučių, kol mielės suputos. Įpilkite ištirpintą sviestą, įmuškite kiaušinius, įberkite druską ir gerai išmaišykite. Palaipsniui įmaišykite miltus, kol tešla taps minkšta ir elastinga. Uždenkite ir palikite kilti šiltoje vietoje apie 1 valandą.
2. Įdaro paruošimas: Sumaišykite rudąjį cukrų ir cinamoną. Ištepkite minkštą sviestą ant pakilusios tešlos, pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu.
3. Formavimas: Iškočiokite tešlą į stačiakampį, tolygiai paskirstykite įdarą. Susukite tešlą į ritinį ir supjaustykite į 12 vienodų gabalėlių. Sudėkite juos į sviestu pateptą kepimo formą.
4. Kepimas: Uždenkite ir palikite dar kartą kilti apie 30 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir kepkite apie 25-30 minučių, kol bandelės taps auksinės spalvos.
5. Glajaus paruošimas: Sumaišykite kreminį sūrį, sviestą, cukraus pudrą, vanilės ekstraktą ir pieną iki vientisos masės. Užtepkite ant šiltų bandelių.
Porcijos, laikas, sudėtingumas:
Išeina apie 12 porcijų. Paruošimas užtrunka apie 2 valandas. Sudėtingumo lygis – vidutinis.
Pagrindiniai skonio akcentai ir kada ruošti:
Saldus ir aromatingas cinamono skonis. Puikiai tinka šaltuoju metų laiku arba ypatingoms progoms, tokioms kaip Kalėdos ar šeimos susibūrimai.
Patiekimo idėjos ir papildomi priedai:
Patiekite su puodeliu kavos ar arbatos. Galite papuošti šviežiomis uogomis ar riešutais.
Galimi patiekalo keitimo būdai:
Galite naudoti viso grūdo miltus sveikesnei versijai arba pridėti riešutų į įdarą. Veganiškam variantui naudokite augalinį pieną ir sviestą, o kreminį sūrį pakeiskite veganišku.
Laikymo sąlygos ir pakartotinis naudojimas:
Laikykite sandariame inde kambario temperatūroje iki 2 dienų arba šaldytuve iki savaitės. Pašildykite orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje prieš patiekdami.
Dažniausiai užduodami klausimai:
1. Ar galiu naudoti šviežias mieles?
Taip, naudokite apie 20 g šviežių mielių vietoj sausų.
2. Ar galiu užšaldyti bandeles?
Taip, galite užšaldyti prieš kepimą arba po jo. Atšildykite šaldytuve ir kepkite arba pašildykite prieš patiekdami.
3. Kodėl mano tešla nekilo?
Įsitikinkite, kad mielės yra šviežios ir pienas nėra per karštas, nes tai gali sunaikinti mieles.
Papildomi patarimai ir saugumas:
Naudokite švarias rankas ir įrankius, kad išvengtumėte užteršimo. Būkite atsargūs su karštais paviršiais ir peiliais.