Jautiena, troškinta su daržovėmis, kuriai paruošti reikės:
400g jautienos, 40g riebalų, 1 svogūnas, druskos, pipirų, mairūno, 2 skiltelės česnako, susmulkinta citrinos žievelė, 1/2 citrinos, 1 petražolės šaknis, 4 – 5 morkos, 4 kopūsto griežiniai, 8 – 10 bulvių, žalumynų.
Gaminimas:
išpjausčius iš mėsos sausgysles, supjaustyti ją kubeliais arba pailgais gabalėliais ir pakepinti. Kartu su mėsa pakepinti svogūną ir, įpylus šiek tiek karšto vandens, sudėti prieskonius. Troškinti uždengus ant mažos ugnies, kol mėsa pasidarys apyminkštė. Tada ant mėsos sudėti išilgai supjaustytas morkas, kopūstų griežinius, o ant viršaus į keturias dalis supjaustytas bulves. Daržoves šiek tiek pasūdyti ir viską troškinti.