Jautienos kepsnys – roast beef

Jautienos kepsnys – roast beef, kuriam reikės:

1 kg jautienos filė arba nugarinės,

50 g riebalų,

druskos,

pipirų,

30 g sviesto,

krienų,

vandens.

Gaminimas:

nuo mėsos nugramdyti plėves, įtrinti ją druska, pipirais ir palaikyti 30 minučių. Paskui apkepinti keptuvėje įkaitintuose riebaluose po truputį įpilant vandens. Apkepintą mėsą pastatyti į orkaitę ir kepti retkarčiais palaistant išsiskyrusiomis sultimis.

Jautienos kepsnys (angl. roast beef) – tai kepsnys, kurio vidus rausvas, t.y. ne visai iškepęs. Filė kepama 20 – 25 minutes, nugarinė – 25 – 30 minučių. Didesni negu recepte nurodyti gabalai kepami dar ilgiau.

Jautienos kepsnį supjaustyti skersai raumenų plonais griežinėliais, sudėti į pašildytą dubenį ir patiekti su šiaudeliais supjaustytomis bulvėmis, keptomis karštuose riebaluose, žiediniais kopūstais, morkomis, žaliaisiais žirneliais, marinuotų daržovių salotomis ar kt.

Kepsnio griežinėlius galima užpilti padažu. Jis gaminamas iš mėsos sulčių, kurias reikia perkošti, įdėti sviesto ir pakaitinti. Prie šio patiekalo tinka krienai. Juos galima dėti tiesiog ant kepsnio arba šalia jo.

Anglijoje, rostbifo tėvynėje, rostbifas patiekiamas su pudingu iš kiaušinių ir miltų.

 

Jautienos kepsnys - roast beef
Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio Čeburekus: Išsamus Gidas Čeburekų Paslaptys: Tešlos Meistriškumas Įdaras: Sultingumo Garantija Formavimas ir Kepimas: Traškumo Magija Patiekimas: Paskutinis Akcentas Išvada: Tobulo Skonio Čeburekų Receptas Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio...

Salotos su tunu

Salotos su tunu

Receptas: Salotos su tunu Ingredientai: - 1 skardinė konservuoto tuno savo sultyse arba aliejuje - 100 g mišrios salotų žalumynų (pvz., romainų, rukolos, špinatų) - 1 vidutinio dydžio pomidoras - 1 nedidelis raudonasis svogūnas - 1 agurkas - 1 raudonasis paprikos...