Jautienos kepsnys – roast beef

Jautienos kepsnys – roast beef, kuriam reikės:

1 kg jautienos filė arba nugarinės, 50 g riebalų, druskos, pipirų, 30 g sviesto, krienų, vandens.

Gaminimas:

nuo mėsos nugramdyti plėves, įtrinti ją druska, pipirais ir palaikyti 30 minučių. Paskui apkepinti keptuvėje įkaitintuose riebaluose po truputį įpilant vandens. Apkepintą mėsą pastatyti į orkaitę ir kepti retkarčiais palaistant išsiskyrusiomis sultimis.

Jautienos kepsnys (angl. roast beef) – tai kepsnys, kurio vidus rausvas, t.y. ne visai iškepęs. Filė kepama 20 – 25 minutes, nugarinė – 25 – 30 minučių. Didesni negu recepte nurodyti gabalai kepami dar ilgiau.

Jautienos kepsnį supjaustyti skersai raumenų plonais griežinėliais, sudėti į pašildytą dubenį ir patiekti su šiaudeliais supjaustytomis bulvėmis, keptomis karštuose riebaluose, žiediniais kopūstais, morkomis, žaliaisiais žirneliais, marinuotų daržovių salotomis ar kt.

Kepsnio griežinėlius galima užpilti padažu. Jis gaminamas iš mėsos sulčių, kurias reikia perkošti, įdėti sviesto ir pakaitinti. Prie šio patiekalo tinka krienai. Juos galima dėti tiesiog ant kepsnio arba šalia jo.

Anglijoje, rostbifo tėvynėje, rostbifas patiekiamas su pudingu iš kiaušinių ir miltų.

 

Jautienos kepsnys - roast beef
Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba, pagaminta iš miso pastos, kuri yra fermentuotas sojų pupelių produktas, ir dažniausiai pridedama tam tikra rūšis aliejaus, pavyzdžiui, sezamo aliejaus Miso sriuba, tai ne tik skanu, bet ir sveika. Tai tradicinė japonų sriuba,...

Medus

Medus

Medus, tai tikras gamtos stebuklas, kurį mes, žmonės, naudojame jau tūkstančius metų. Ir ne be reikalo, nes medus yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas. Bet ar kada susimąstėte, kaip jis atsiduria mūsų stiklainiuose? Viskas prasideda nuo mažų, bet labai uoliai...

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa: Sveiki, mielieji! Šiandien noriu pasidalinti vienu iš savo mėgstamiausių receptų - bulvių blynai su mėsa. Tai puikus patiekalas, kai norisi kažko šilto, sotaus ir skanaus. Be to, jis yra labai paprastas ir greitas. Pradėkime nuo pagrindinio...

Avokadų ir lašišos tostai

Avokadų ir lašišos tostai

Sudedamosios dalys: 2 brandūs avokadai 2 šaukštai citrinos sulčių Druska ir pipirai pagal skonį 4 tostai 200 g rūkytos lašišos Šviežių krapų (pagal skonį) 1 šaukštelis sezamo sėklų (nebūtina) Paruošimas: Avokadus sutrinkite, įpilkite citrinos sulčių ir pagardinkite...