Jautiena troškinta aluje, kuriai pagaminti reikės:
500g jautienos minkštimo, 40g riebalų, druskos, pipirų, 1 svogūnas, 1 šaukštas garstyčių, 0,5l tamsaus alaus, kmynų, susmulkintos citrinos žievelės, keletas duonos plutelių.
Gaminimas:
svogūną sutarkuoti arba smulkiai sukapoti ir sumaišyti su druska, pipirais, garstyčiomis. Mišiniu įtrinti mėsą ir palaikyti ją ne mažiau kaip 30 minučių šaltai. Paskui apkepinti įkaitintuose riebaluose, užpilti alumi, įdėti kmynų, susmulkintą citrinos žievelę, duonos plutelių ir ištroškinti sandariai uždengtame inde ant mažos ugnies.
Ištroškintą mėsą supjaustyti skersai raumenų griežinėliais ir sudėti į pašildytą dubenį. Patiekti su keptomis arba apkepintomis bulvėmis, salotomis ar raugintais agurkais.