Kepti jautienos filė griežinėliai, kuriems paruošti reikės:
400g jautienos filė, 100g rūkytos šoninės, 10 – 15 nedidelių svogūnų, 4 – 5 baltos duonos riekės, sviesto, druskos, pipirų.
Gaminimas:
nuo mėsos nugramdyti plėves ir supjaustyti ją į 4 – 6 storus griežinėlius. Kiekvieną griežinėlį apvynioti plonu rūkytos šoninės gabalėliu, prismeigti jį, uždėti šiek tiek sviesto ir kepti ant iešmo arba elektriniame kaitintuve. Po 5 – 6 minučių mėsos vidus būna dar šiek tiek rausvas, po 7 – 8 minučių mėsa gerai iškepa. Su mėsa kepami ir svogūnai (nepjaustyti). Paduodant į stalą, supjaustyti baltą duoną 0,5 cm storio riekėmis ir iš abiejų pusių apkepinti ją svieste. Duonos riekės ir mėsos griežinėliai turi būti vienodo dydžio. Mėsos griežinėlius apibarstyti druska, pipirais ir sudėlioti ant apkepintos duonos riekių.
Patiekti su keptais svogūnais, žaliaisiais žirneliais, grybais, pikantišku padažu.