Ką valgyti karštomis vasaros dienomis?

Koks maistas padeda karščio metu?

Maistas karštiems vasaros orams.

Šios ilgai lauktos vasaros karštyje svarbiausias dalykas yra kuo mažiau laukti. Dabar nėra laiko maišyti, kad dirbtumėte su rizotu ar troškiniu. Geriau, šviežias daržoves pamirkyti vėsiame vandenyje ir valgyti jas kaip salotas, su duona, šalta mėsa ir sūriu arba gazpacho.Arba pasigaminti maistą iš anksto , kad galėtumėte mėgautis savo darbų vaisiais
kada tik panorėsite.Keletas maisto pavyzdžių: arabų morkų salotos su prieskoniais ir žolelėmis; raudonieji pipirai lėtai apskrudinti naudojant dujų liepsną, nuplėšiami ir sumaišomi su ančiuviais,
kaparėliais ir šalavaisiais; plonais griežinėliais kepta kiauliena, pagardinta mėtų lapais, alyvuogių aliejumi ir raudonojo vyno actu; plačios pupelės, trumpai virtos su svogūnais ir šonine; kepta vištiena su citrinos sultimis ir česnaku, atvėsinta.Taip pat karščio metu puikiai tinka ir pudingas,
braškės ar avietės, salotos su alyvuogių aliejumi, mėtų lapais ir skiltelėmis limo.

Vietoj šalto maisto, valgykite maisto produktus, kurie aušina, pagal kinų mediciną. Suvalgykite karštos ryžių košės dubenėlį; valgykite maišytą keptą agurką ir karčius melionus; vengti riebių, mėsingų maisto produktų ir pasirinkti lengvesni skoni turinčius produktus.
Užuot geriant šaltus gėrimus, gerkte šiltus, šilti gerimai pakelia vidinę žmogaus temeperatūra, kuri priverčia kūną prakaituoti,o prakaituojant kūnas atšąla.

Keletas papildomu produktu ir gėrimų padėsiančių palaikyti normalią kūno temperatūrą:

Kokosų vanduo drėkina organizmą ir atkuria natūralią elektrolitų pusiausvyrą.

Arbūzuose, melionuose yra labai daug vandens, todėl šie vaisiai padeda efektyviai reguliuoti kūno temperatūrą, sumažina karštį.

Pasukos padeda aprūpinti organizmą reikalingais probiotikais ir vitaminais.

Abrikosų sultys su trupučiu medaus ne tik malšina troškulį, bet ir vėsina.

Džiovinti, ir švieži persikai padeda išsaugoti drėgmę odoje, aprūpina organizmą vitaminais A ir B2.

Kardamonas – tai ne kvapnus prieskonis maistui gardinti. žaliasis kardamonas pasižymi karštį mažinančiomis savybėmis.

Vėsus pienas su medumi taip pat gali sumažinti kūno karštį.

Traški pepperoni ir žolelių pica

Traški pepperoni ir žolelių pica

Reikės: picos tešlos, naminės arba pirktos parduotuvėje 1 valgomasis šaukštas džiovintų bazilikų 1 valgomasis šaukštas džiovinto raudonėlio 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų čiobrelių 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų rozmarinų 1/2 arbatinio šaukštelio susmulkintų...

Virta vištiena su ryžiais ir padažu

Virta vištiena su ryžiais ir padažu

Reikės: Vištienos, Morkos, Petražolės, Stiklinė ryžių, Svogūnų, Pusantro šaukšto sviesto, Truputis drukos Paruošimas: Višta išverdame su prieskoninėmis daržovėmis. Keptuvėje ištirpinamas sviestas, jame pakepinamas smulkiai supjaustytas svogūnas, suberiami ryžiai ir...

Kalakutienos maltiniai

Kalakutienos maltiniai

Reikės: 600 g. kalakutienos 2 riekelės batono Pusė stiklinės pieno, Kiaušinis, Pusantro šaukšto sviesto, Džiuvesėlių, Prieksonių, Druskos. Paruošimo eiga: Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu batonu, įmušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai ir sviestas...

Kokosų duonos pyragas

Kokosų duonos pyragas

Reikės: 3 dideli kiaušiniai 225 g nesūdyto sviesto Skardinė riebaus kokosų pieno 250 g paprastų miltų Šaukštelis kepimo miltelių 2 šaukštai cukraus pudros 100 g granuliuoto cukraus Žiupsnelis druskos 1 šaukštelis vanilės aromato 60 g smulkinto kokoso Paruošimas:...

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Reikės: 75 g viso grūdo miltų 1 šaukštas kepimo miltelių 75 g avižinių dribsnių košės 40 g cukraus (šviesiai rudojo) 70 g nesūdyto sviesto 1 šaukštas auksinio sirupo 2 šaukštai pieno (pasirinkto skonio) Paruošimas: Sudėkite visus sausus ingredientus į dubenį ir...