Ingredientai koldūnams:
1 šaukštas sviesto
1 1/4 stiklinė savaime kylančių miltų
1/3 stiklinė cukraus
1/3 stiklinė pieno
1 šaukštelis vanilės esencijos
Ingredientai padažui:
1 1/2 stiklinė rudojo cukraus
1 šaukštas sviesto
1 1/2 stiklinė vandens
Koldūnų gaminimas:
1. Į miltus įtrinkite sviestą, tada suberkite cukrų, pieną ir vanilės esenciją.
2. Gerai išmaišykite . ir atidėkite į šalį ruošdami padažą.
Padažo gaminimas:
1. Įdėkite sviestą, vandenį ir rudąjį cukrų į 2 l mikrobangų krosnelėje saugų troškinimo indą ir virkite 6 min.
2. Supilkite šaukštus tešlos mišinio į karštą padažą ir virkite ant vidutinės temperatūros 6 minutes.
3. Palikti pastovėti karštame padaže dar 5 min.
4. Patiekite su plakta grietinėle ir/arba vaniliniais ledais.
Skanaus!