Keisčiausios sriubos pasaulyje

Pasaulio virtuvė nuolat bando nustebinti gurmanus įvairiais netradiciniais patiekalais. Kiekvienas pasirenka tai, kas skanu jam. Ar žinojote, jog yra ir keletas sriubų, kurių niekada nesinorės ragauti?

Pirmoji – Menudo sriuba, dažniausiai gaminama Meksikoje. Ji – iš jautienos skrandžio. Meksikoje ši sriuba viena populiariausių, gaminama tik išskirtiniais atvejais. Taip pat – tai puikus vaistas nuo pagirių. Antroji – Kiburu sriuba, gaminama Tanzanijoje. Ši sriuba – iš purvo, kurioje yra šie ingredientai: bananai, pupelės ir purvas. Žmonės, gaminantys šią sriubą teigia, jog purvas patiekalui suteikia žemiško skonio.

Trečioji – Supu, gaminama Tanzanijoje. Čia populiariausia sriuba iš gyvūnų dalių. Pagrindiniai ingredientai: kepenys, ožkos galva, karvės skrandis. Kartais sriuba gaminama tik iš kanopų.

Ketvirtoji – sriuba iš gaidžių sėklidžių. Savo skoniu ji panaši į vištienos sriubą su makaronais. Tačiau joje vietoj vištienos – gaidžių sėklidės ir daržovės.

Penktoji – sriuba iš paukščių lizdų. Kinijoje ši sriuba laikoma delikatesu. Lėkštė restoranuose kainuoja nuo 40 iki 100 dolerių už vieną porciją. Kilogramas paukščių lizdų kainuoja 2000 dolerių.