Vieniems pomidorų padažas ir kečupas – tas pas dalykas, kitiems – visiškai skirtingas. Kulinarinai tikina, jog jie labai panašūs, yra tik keletas skirtumų. Pirmasis – skiriasi skonis. Nors abiejų produktų pagrindinė sudedamoji dalis yra pomidorai, tačiau prieskoniai jiems suteikia šiek tiek skirtingą skonį ir poskonį. Įprastai pomidorų padažas būna švelnesnis, o kečupas – aštresnis. Antrasis – nevienodas tirštumas. Pomidorų padažas būna ir tirštas, ir skystas, o kečupas įprastai būna tirštesnės konsistencijos. Tirštumas priklauso nuo pomidorų gabaliukų ar padažų koncentrato be odelių ir sėklyčių kiekio. Kuo jo daugiau, tuo gaminys būna ne tik sodresnio skonio, bet ir klampesnis. Pavyzdžiui, padažuose galima rasti ir įvairių daržovių gabaliukų. Pomidorų padažą ir kečupą galima atskirti ir iš pakuotės. Kečupas fasuojamas į plastikinius arba stiklinius buteliukus. Kadangi būna tirštesnis, jis dažniau parduodamas plastikiniuose buteliuose. Taip kečupą galima lengviau dozuoti – išspausti nedidelį kiekį ant dešrelių ar bulvyčių. Pomidorų padažą gamintojai tradiciškai pila į stiklainius. Jį lengviau vartoti ne iš butelio, bet kabinant šaukštu tiesiai iš indelio. Pavyzdžiui, ruošiant troškinį, sriubą, padažą.
Bandelės su cinamonu
Bandelės su cinamonu Ingredientai: - 500 g miltų, papildomai miltų kočiojimui - 250 ml šilto pieno - 70 g cukraus, papildomai apibarstymui - 1 pakelis sausų mielių (arba 25 g šviežių mielių) - 1 šaukštelis druskos - 1 kiaušinis - 75 g ištirpinto sviesto, papildomai...