Populiariausi padažai pasaulyje

Vienas populiariausių padažų pasaulyje – bešamelio padažas. Jo kilmės šalis – Prancūzija. Jis valgomas su lakštiniais, daržovėmis, mėsa ar žuvimi. Jis išsiskiria savo paprastumu: gaminamas iš kasdienių produktų, lengvai paruošiamas. Bešamelio padažas ilgainiui tapo daugelio padažų pagrindu, varijuojant jo ingredientais išgaunami vis nauji skoniai. Kitas – guakamolės padažas, kuris gaminamas Meksikoje. Jis valgomas su duona, kukurūzų traškučiais, paplotėliais bei kitais meksikiečių virtuvės patiekalais. Išverstas padažo pavadinimas skamba taip – avokadų padažas. Avokadai yra pagrindinė šio padažo sudedamoji dalis. Padažas gardinamas druska bei laimo sultimis. Kartais paįvairinamas smulkiai pjaustytais pomidorais, pipirais ar kitais žalumynais. Trečiasis padažas – pesto, kuris kildinamas Italijoje. Jis valgomas su makaronais, itališka duona. Teigiama, jog šio padažo receptas sugalvotas dar Senovės Romoje. Klasikinias padažas turi būti gaminamas tik marmuriniame inde. Tūkstantis salų – įdomus padažo pavadinimas, kuris gaminaas JAV. Valgomas su žuvimi, jūros gėrybėmis ar mėsa. Tūkstančiu salų vadinama nedidelių salelių juosta tarp Kanados ir JAV. Teigiama, jog kaip tik vienoje iš šių salelių pirmą kartą ir buvo pagamintas šis aštrus gardėsis. Bruknių padažas kildinamas iš Švedijos. Valgomas su mėsa, paukštiena, įvairiais apkepais. Jis lengvai gaminamas, jame yra daug vitaminų. Tadziki padažas gaminamas Graikijoje. Jis skanaujamas su daržovėmis, mėsa. Tai puikus natūralaus ir maistingo padažo variantas. Sunkiausia gaminant šį padažą – rasti tinkamą tirštą, be priedų jogurtą. Paskutinis, bet ne prasčiausias – grybų padažas, kuris gaminamas ne tik Lietuvoje, bet ir kaimyninėse šalyse. Jis valgomas su su bulvėmis, mėsa, grikiais. Jis gaminamsa iš džiovintų grybų.

Kaip pasigaminti puikų burgerį namuose: 10 patarimų

Kaip pasigaminti puikų burgerį namuose: 10 patarimų

„Tobulas burgeris namuose: 10 žingsnių iki skanumo viršūnės!“Pasirinkite kokybišką mėsąPasirinkite kokybišką mėsą – tai pirmasis ir svarbiausias žingsnis, norint pasigaminti puikų burgerį namuose. Kokybiška mėsa yra pagrindinis ingredientas, kuris lemia burgerio...

Vegetariškos vakarienės: 10 paprastų ir skanių receptų

Vegetariškos vakarienės: 10 paprastų ir skanių receptų

"Skonis be mėsos: 10 paprastų ir skanių vegetariškų vakarienių!"Įvadas į vegetariškas vakarienesVegetariškos vakarienės tampa vis populiaresnės, nes vis daugiau žmonių renkasi sveikesnį ir tvaresnį gyvenimo būdą. Šiame straipsnyje aptarsime, kodėl verta rinktis...

10 originalių būdų paruošti kavą namuose

10 originalių būdų paruošti kavą namuose

"10 originalių būdų paruošti kavą namuose – atraskite skonio magiją kiekviename puodelyje!"Šaltai plikoma kava (Cold Brew)Šaltai plikoma kava, dar žinoma kaip Cold Brew, yra vienas iš populiariausių būdų paruošti kavą namuose, ypač šiltuoju metų laiku. Šis metodas...

Skanūs ir sveiki vegetariški patiekalai: 10 receptų

Skanūs ir sveiki vegetariški patiekalai: 10 receptų

"Skonis ir sveikata viename kąsnyje: 10 vegetariškų stebuklų!"Įvadas į vegetarišką mitybą ir jos naudą sveikataiVegetariška mityba tampa vis populiaresnė visame pasaulyje, ir tai nėra atsitiktinumas. Šis mitybos būdas ne tik padeda išvengti tam tikrų sveikatos...

10 būdų įtraukti daugiau daržovių į savo mitybą

10 būdų įtraukti daugiau daržovių į savo mitybą

"10 būdų, kaip daržovės tampa jūsų kasdieniu džiaugsmu!"Pridėkite daržovių į savo pusryčių kokteiliusPridėkite daržovių į savo pusryčių kokteilius, kad pradėtumėte dieną sveikai ir energingai. Tai yra vienas iš paprasčiausių ir efektyviausių būdų padidinti daržovių...

Pasigaminkite savo granolą: 10 sveikų receptų

Pasigaminkite savo granolą: 10 sveikų receptų

"Pasigaminkite savo granolą: 10 sveikų receptų – skonis, kurį kuriate patys!"Įvadas į naminės granolos gamybąNaminė granola yra puikus būdas pradėti dieną sveikai ir skaniai. Ji ne tik suteikia energijos, bet ir leidžia kontroliuoti ingredientus, todėl galite būti...