Populiariausi padažai pasaulyje

Vienas populiariausių padažų pasaulyje – bešamelio padažas. Jo kilmės šalis – Prancūzija. Jis valgomas su lakštiniais, daržovėmis, mėsa ar žuvimi. Jis išsiskiria savo paprastumu: gaminamas iš kasdienių produktų, lengvai paruošiamas. Bešamelio padažas ilgainiui tapo daugelio padažų pagrindu, varijuojant jo ingredientais išgaunami vis nauji skoniai. Kitas – guakamolės padažas, kuris gaminamas Meksikoje. Jis valgomas su duona, kukurūzų traškučiais, paplotėliais bei kitais meksikiečių virtuvės patiekalais. Išverstas padažo pavadinimas skamba taip – avokadų padažas. Avokadai yra pagrindinė šio padažo sudedamoji dalis. Padažas gardinamas druska bei laimo sultimis. Kartais paįvairinamas smulkiai pjaustytais pomidorais, pipirais ar kitais žalumynais. Trečiasis padažas – pesto, kuris kildinamas Italijoje. Jis valgomas su makaronais, itališka duona. Teigiama, jog šio padažo receptas sugalvotas dar Senovės Romoje. Klasikinias padažas turi būti gaminamas tik marmuriniame inde. Tūkstantis salų – įdomus padažo pavadinimas, kuris gaminaas JAV. Valgomas su žuvimi, jūros gėrybėmis ar mėsa. Tūkstančiu salų vadinama nedidelių salelių juosta tarp Kanados ir JAV. Teigiama, jog kaip tik vienoje iš šių salelių pirmą kartą ir buvo pagamintas šis aštrus gardėsis. Bruknių padažas kildinamas iš Švedijos. Valgomas su mėsa, paukštiena, įvairiais apkepais. Jis lengvai gaminamas, jame yra daug vitaminų. Tadziki padažas gaminamas Graikijoje. Jis skanaujamas su daržovėmis, mėsa. Tai puikus natūralaus ir maistingo padažo variantas. Sunkiausia gaminant šį padažą – rasti tinkamą tirštą, be priedų jogurtą. Paskutinis, bet ne prasčiausias – grybų padažas, kuris gaminamas ne tik Lietuvoje, bet ir kaimyninėse šalyse. Jis valgomas su su bulvėmis, mėsa, grikiais. Jis gaminamsa iš džiovintų grybų.

Bandelės su cinamonu

Bandelės su cinamonu

Bandelės su cinamonu Ingredientai: - 500 g miltų, papildomai miltų kočiojimui - 250 ml šilto pieno - 70 g cukraus, papildomai apibarstymui - 1 pakelis sausų mielių (arba 25 g šviežių mielių) - 1 šaukštelis druskos - 1 kiaušinis - 75 g ištirpinto sviesto, papildomai...

Maskarpones tortas

Maskarpones tortas

Receptas: Maskarpones tortas Ingredientai: 1. 200 g sausainių 2. 100 g sviesto 3. 500 g maskarponės sūrio 4. 200 g cukraus 5. 4 kiaušiniai 6. 1 citrina 7. 1 vanilinės cukraus pakelis 8. 200 ml grietinėlės 9. 2 šaukštai miltų 10. Šlakelis druskos 11. 200 g uogų...

Snickers tortas

Snickers tortas

Receptas: Snickers tortas Ingredientai: 1. 200 g sausainių 2. 100 g sviesto 3. 200 g miltelių cukraus 4. 200 g karamelės 5. 200 g rudųjų riešutų 6. 200 g šokolado 7. 200 ml grietinėlės 8. 3 kiaušiniai 9. 1 šaukštelis vanilės ekstrakto Paruošimo instrukcijos: 1....

Medaus tortas

Medaus tortas

Receptas: Medaus tortas Ingredientai: 1. 500 g medaus 2. 500 g miltų 3. 250 g cukraus 4. 4 kiaušiniai 5. 1 pakelis kepimo miltelių 6. 200 g sviesto 7. 1 šaukštelis cinamono 8. 1 šaukštelis imbiero miltelių 9. 1 šaukštelis gvazdikėlių miltelių 10. 1 šaukštelis vanilės...

Cepelinai

Cepelinai

Receptas: Cepelinai Ingredientai: - 1 kg bulvių - 300 g mėsos (jautienos, kiaulienos arba vištienos) - 1 svogūnas - Druska, pipirai pagal skonį - 2 šaukštai bulvių krakmolo - Spirgai Paruošimo instrukcijos: 1. Bulves nulupkite, sutarkuokite ir išspauskite sultis....

Kibinai su kiauliena

Kibinai su kiauliena

Receptas: Kibinai su kiauliena Ingredientai: - 500 g kiaulienos - 2 dideli svogūnai - 1 kg miltų - 1 stiklinė vandens - 1 stiklinė aliejaus - 1 kiaušinis - Druska, pipirai pagal skonį Paruošimo instrukcijos: 1. Kiaulieną supjaustykite kubeliais, svogūną smulkiai...