Populiariausi padažai pasaulyje

Vienas populiariausių padažų pasaulyje – bešamelio padažas. Jo kilmės šalis – Prancūzija. Jis valgomas su lakštiniais, daržovėmis, mėsa ar žuvimi. Jis išsiskiria savo paprastumu: gaminamas iš kasdienių produktų, lengvai paruošiamas. Bešamelio padažas ilgainiui tapo daugelio padažų pagrindu, varijuojant jo ingredientais išgaunami vis nauji skoniai. Kitas – guakamolės padažas, kuris gaminamas Meksikoje. Jis valgomas su duona, kukurūzų traškučiais, paplotėliais bei kitais meksikiečių virtuvės patiekalais. Išverstas padažo pavadinimas skamba taip – avokadų padažas. Avokadai yra pagrindinė šio padažo sudedamoji dalis. Padažas gardinamas druska bei laimo sultimis. Kartais paįvairinamas smulkiai pjaustytais pomidorais, pipirais ar kitais žalumynais. Trečiasis padažas – pesto, kuris kildinamas Italijoje. Jis valgomas su makaronais, itališka duona. Teigiama, jog šio padažo receptas sugalvotas dar Senovės Romoje. Klasikinias padažas turi būti gaminamas tik marmuriniame inde. Tūkstantis salų – įdomus padažo pavadinimas, kuris gaminaas JAV. Valgomas su žuvimi, jūros gėrybėmis ar mėsa. Tūkstančiu salų vadinama nedidelių salelių juosta tarp Kanados ir JAV. Teigiama, jog kaip tik vienoje iš šių salelių pirmą kartą ir buvo pagamintas šis aštrus gardėsis. Bruknių padažas kildinamas iš Švedijos. Valgomas su mėsa, paukštiena, įvairiais apkepais. Jis lengvai gaminamas, jame yra daug vitaminų. Tadziki padažas gaminamas Graikijoje. Jis skanaujamas su daržovėmis, mėsa. Tai puikus natūralaus ir maistingo padažo variantas. Sunkiausia gaminant šį padažą – rasti tinkamą tirštą, be priedų jogurtą. Paskutinis, bet ne prasčiausias – grybų padažas, kuris gaminamas ne tik Lietuvoje, bet ir kaimyninėse šalyse. Jis valgomas su su bulvėmis, mėsa, grikiais. Jis gaminamsa iš džiovintų grybų.

Traški pepperoni ir žolelių pica

Traški pepperoni ir žolelių pica

Reikės: picos tešlos, naminės arba pirktos parduotuvėje 1 valgomasis šaukštas džiovintų bazilikų 1 valgomasis šaukštas džiovinto raudonėlio 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų čiobrelių 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų rozmarinų 1/2 arbatinio šaukštelio susmulkintų...

Virta vištiena su ryžiais ir padažu

Virta vištiena su ryžiais ir padažu

Reikės: Vištienos, Morkos, Petražolės, Stiklinė ryžių, Svogūnų, Pusantro šaukšto sviesto, Truputis drukos Paruošimas: Višta išverdame su prieskoninėmis daržovėmis. Keptuvėje ištirpinamas sviestas, jame pakepinamas smulkiai supjaustytas svogūnas, suberiami ryžiai ir...

Kalakutienos maltiniai

Kalakutienos maltiniai

Reikės: 600 g. kalakutienos 2 riekelės batono Pusė stiklinės pieno, Kiaušinis, Pusantro šaukšto sviesto, Džiuvesėlių, Prieksonių, Druskos. Paruošimo eiga: Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu batonu, įmušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai ir sviestas...

Kokosų duonos pyragas

Kokosų duonos pyragas

Reikės: 3 dideli kiaušiniai 225 g nesūdyto sviesto Skardinė riebaus kokosų pieno 250 g paprastų miltų Šaukštelis kepimo miltelių 2 šaukštai cukraus pudros 100 g granuliuoto cukraus Žiupsnelis druskos 1 šaukštelis vanilės aromato 60 g smulkinto kokoso Paruošimas:...

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Reikės: 75 g viso grūdo miltų 1 šaukštas kepimo miltelių 75 g avižinių dribsnių košės 40 g cukraus (šviesiai rudojo) 70 g nesūdyto sviesto 1 šaukštas auksinio sirupo 2 šaukštai pieno (pasirinkto skonio) Paruošimas: Sudėkite visus sausus ingredientus į dubenį ir...