Populiariausi padažai pasaulyje

Vienas populiariausių padažų pasaulyje – bešamelio padažas. Jo kilmės šalis – Prancūzija. Jis valgomas su lakštiniais, daržovėmis, mėsa ar žuvimi. Jis išsiskiria savo paprastumu: gaminamas iš kasdienių produktų, lengvai paruošiamas. Bešamelio padažas ilgainiui tapo daugelio padažų pagrindu, varijuojant jo ingredientais išgaunami vis nauji skoniai. Kitas – guakamolės padažas, kuris gaminamas Meksikoje. Jis valgomas su duona, kukurūzų traškučiais, paplotėliais bei kitais meksikiečių virtuvės patiekalais. Išverstas padažo pavadinimas skamba taip – avokadų padažas. Avokadai yra pagrindinė šio padažo sudedamoji dalis. Padažas gardinamas druska bei laimo sultimis. Kartais paįvairinamas smulkiai pjaustytais pomidorais, pipirais ar kitais žalumynais. Trečiasis padažas – pesto, kuris kildinamas Italijoje. Jis valgomas su makaronais, itališka duona. Teigiama, jog šio padažo receptas sugalvotas dar Senovės Romoje. Klasikinias padažas turi būti gaminamas tik marmuriniame inde. Tūkstantis salų – įdomus padažo pavadinimas, kuris gaminaas JAV. Valgomas su žuvimi, jūros gėrybėmis ar mėsa. Tūkstančiu salų vadinama nedidelių salelių juosta tarp Kanados ir JAV. Teigiama, jog kaip tik vienoje iš šių salelių pirmą kartą ir buvo pagamintas šis aštrus gardėsis. Bruknių padažas kildinamas iš Švedijos. Valgomas su mėsa, paukštiena, įvairiais apkepais. Jis lengvai gaminamas, jame yra daug vitaminų. Tadziki padažas gaminamas Graikijoje. Jis skanaujamas su daržovėmis, mėsa. Tai puikus natūralaus ir maistingo padažo variantas. Sunkiausia gaminant šį padažą – rasti tinkamą tirštą, be priedų jogurtą. Paskutinis, bet ne prasčiausias – grybų padažas, kuris gaminamas ne tik Lietuvoje, bet ir kaimyninėse šalyse. Jis valgomas su su bulvėmis, mėsa, grikiais. Jis gaminamsa iš džiovintų grybų.

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio Čeburekus: Išsamus Gidas Čeburekų Paslaptys: Tešlos Meistriškumas Įdaras: Sultingumo Garantija Formavimas ir Kepimas: Traškumo Magija Patiekimas: Paskutinis Akcentas Išvada: Tobulo Skonio Čeburekų Receptas Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio...

Salotos su tunu

Salotos su tunu

Receptas: Salotos su tunu Ingredientai: - 1 skardinė konservuoto tuno savo sultyse arba aliejuje - 100 g mišrios salotų žalumynų (pvz., romainų, rukolos, špinatų) - 1 vidutinio dydžio pomidoras - 1 nedidelis raudonasis svogūnas - 1 agurkas - 1 raudonasis paprikos...