Kepta žąsis su karamelizuotais obuoliais

Ingredientai:
6 kg žąsies
3 smulkiai pjaustytos česnako skiltelės
8 verte obuoliai
1/4 stiklinė šviežių citrinų sulčių
6 šaukšteliai cukraus
1/4 stiklinė kalvadoso
1 1/2 šaukšteliai malto cinamono

Gaminimas:
1. Įdėkite į lentyną apačioje ir įkaitinkite iki 180 °C .
2. Išskalaukite žąsį viduje ir išorėje.
3. Nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
4. Iš vidaus ir išorės pabarstykite druska ir pipirais.
5. Naudodami peilį, per visą žąsį įpjaukite mažus plyšelius.
6. Česnako skilteles sudėkite į skylutes.
7. Padėkite žąsį ant grotelių krūtine žemyn į didelę kepimo skardą.
8. Žąsį kepti 2 valandas 45 minutes, retkarčiais apliejant lašinukais ir pašalinant riebalų perteklių. Palikite 6 šaukštus riebalų.
9. Apverskite žąsį. Skrudinkite iki rudos spalvos, kol termometras, įkištas į storiausią šlaunies vietą užfiksuos 90°C temperatūrą.
10. Po temperatūros užfiksavimo retkarčiais apibarstykite lašeliais, dar pakepkite 45 minutes.
11. Tuo tarpu į didelį dubenį įmeskite obuolius ir citrinos sultis.
12. Į stiklinį kepimo indą supilkite 6 šaukštus žąsų riebalų.
13. Naudodami kiaurasamtį perkelkite obuolius į kepimo formą.
14. įmeskite obuolius į žąsų taukus.
15. Į obuolius įpilkite cukraus, kalvadoso ir cinamono, įmeskite.
16. Kepkite obuolius kartu su žąsimi, kol jie labai minkšti ir auksiniai, apie 1 valandą.
17. Patiekite žąsį su karamelizuotais obuoliais.

Skanaus!

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba, pagaminta iš miso pastos, kuri yra fermentuotas sojų pupelių produktas, ir dažniausiai pridedama tam tikra rūšis aliejaus, pavyzdžiui, sezamo aliejaus Miso sriuba, tai ne tik skanu, bet ir sveika. Tai tradicinė japonų sriuba,...

Medus

Medus

Medus, tai tikras gamtos stebuklas, kurį mes, žmonės, naudojame jau tūkstančius metų. Ir ne be reikalo, nes medus yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas. Bet ar kada susimąstėte, kaip jis atsiduria mūsų stiklainiuose? Viskas prasideda nuo mažų, bet labai uoliai...

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa: Sveiki, mielieji! Šiandien noriu pasidalinti vienu iš savo mėgstamiausių receptų - bulvių blynai su mėsa. Tai puikus patiekalas, kai norisi kažko šilto, sotaus ir skanaus. Be to, jis yra labai paprastas ir greitas. Pradėkime nuo pagrindinio...

Avokadų ir lašišos tostai

Avokadų ir lašišos tostai

Sudedamosios dalys: 2 brandūs avokadai 2 šaukštai citrinos sulčių Druska ir pipirai pagal skonį 4 tostai 200 g rūkytos lašišos Šviežių krapų (pagal skonį) 1 šaukštelis sezamo sėklų (nebūtina) Paruošimas: Avokadus sutrinkite, įpilkite citrinos sulčių ir pagardinkite...