Ingredientai:
6 kg žąsies
3 smulkiai pjaustytos česnako skiltelės
8 verte obuoliai
1/4 stiklinė šviežių citrinų sulčių
6 šaukšteliai cukraus
1/4 stiklinė kalvadoso
1 1/2 šaukšteliai malto cinamono
Gaminimas:
1. Įdėkite į lentyną apačioje ir įkaitinkite iki 180 °C .
2. Išskalaukite žąsį viduje ir išorėje.
3. Nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
4. Iš vidaus ir išorės pabarstykite druska ir pipirais.
5. Naudodami peilį, per visą žąsį įpjaukite mažus plyšelius.
6. Česnako skilteles sudėkite į skylutes.
7. Padėkite žąsį ant grotelių krūtine žemyn į didelę kepimo skardą.
8. Žąsį kepti 2 valandas 45 minutes, retkarčiais apliejant lašinukais ir pašalinant riebalų perteklių. Palikite 6 šaukštus riebalų.
9. Apverskite žąsį. Skrudinkite iki rudos spalvos, kol termometras, įkištas į storiausią šlaunies vietą užfiksuos 90°C temperatūrą.
10. Po temperatūros užfiksavimo retkarčiais apibarstykite lašeliais, dar pakepkite 45 minutes.
11. Tuo tarpu į didelį dubenį įmeskite obuolius ir citrinos sultis.
12. Į stiklinį kepimo indą supilkite 6 šaukštus žąsų riebalų.
13. Naudodami kiaurasamtį perkelkite obuolius į kepimo formą.
14. įmeskite obuolius į žąsų taukus.
15. Į obuolius įpilkite cukraus, kalvadoso ir cinamono, įmeskite.
16. Kepkite obuolius kartu su žąsimi, kol jie labai minkšti ir auksiniai, apie 1 valandą.
17. Patiekite žąsį su karamelizuotais obuoliais.
Skanaus!