Jautienos filė, kepta ant iešmo, kuriai paruošti reikės:
1 nedidelis filė gabalas (700 – 800g), 1 didelis svogūnas, 100g vyno acto arba rūgštaus vyno, druskos, pipirų, džiovintų raugerškio uogų, riebalų.
Gaminimas:
nuo mėsos nugramdyti plėves ir supjaustyti gabalais, kad būtų patogu kepti ant iešmo. Mėsą su prieskoniais sudėti į stiklinį indą, įpilti vyno ir 2 – 3 dienas laikyti šaltai. Paskui apdžiovinti, suverti ant iešmo ir sukiojant kepti ant žarijų. Kartkartėmis patepti ištirpintais riebalais.
Patiekti su aštriu padažu ir svogūnų bei petražolių salotomis. Svogūną supjaustyti plonais žiedais, apibarstyti smulkiai supjaustytais petražolių lapeliais, įpilti acto, įberti šiek tiek druskos ir cukraus.