Tešlai:
- 500 g universalių miltų
- 225 g kambario temperatūros margarino
- 3 kiaušiniai
- 1/3 puodelio grietinės
- 1/2 šaukštelio druskos
Įdarui:
- 500 g maltos mėsos (pvz., kiauliena)
- 1 valgomasis šaukštas grietinės
- 1 svogūnas (vidutinio dydžio)
- 1 šaukštelis džiovintų mairūnų
- Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
Paruošimas:
- Sumaišykite 2 kiaušinius ir 1 kiaušinio baltymą su 1/2 arb. šaukštelio druskos ir 3 valgomaisiais šaukštais grietinės.
- Sumaišykite margariną su kiaušiniais ir lėtai suberkite miltus, kol gaunate elastingą, lengvai prisilipusią tešlą.
- Suformuokite tešlos rutulį, padėkite į dubenį, uždenkite plastikine plėvele ir palikite šaldytuve mažiausiai valandai.
- Sumaišykite maltą mėsą su grietine, džiovintais mairūnais, druska ir pipirais. Sudėkite supjaustytus svogūnus ir gerai išmaišykite.
- Iškočiokite tešlą ant lengvai miltuoto paviršiaus ir suformuokite apskritimus.
- Į kiekvieną tešlos apskritimą dedame apie 1 valgomąjį šaukštą įdaro ir gerai prispaudžiame šonus prie viršaus.
- Sudėkite pyragėlius ant kepimo skardos, pateptos margarinu arba sviestu.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 C ir kepikite kibinus apie 30 minučių, kol jie gražiai paruduos.
Gali mėgautis savo šiltomis arba šaltomis kibinų užkandžių!