Sudedamosios dalys:
- 300 g basmati ryžių
- 1 valgomasis šaukštas ghi arba augalinio aliejaus
- 2 gvazdikėliai
- 2 žaliosios kardamono ankštys, susmulkintos
- 4 cm ilgio cinamono lazdelė
- 1 šaukštelis maltos ciberžolės
Paruošimas:
- Basmati ryžius gerai nusausinkite ir nuplaukite.
- Puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite ghi arba augalinį aliejų. Įkaitus, pridėkite gvazdikėlius, kardamoną ir cinamoną. Kepti 30 sekundžių, kol išsiskleis aromatas. Tada pridėkite ciberžolę ir ryžius. Maišykite, kol visi grūdeliai bus padengti riebalais.
- Padidinkite kaitrą ir supilkite 330 ml šalto vandens, kad jis būtų šiek tiek aukščiau ryžių. Greitai užvirkite ryžius, uždenkite puodą ir perkeldami jį ant mažiausios kaitros viryklėje, virti 10 minučių. Po to išjunkite kaitrą ir palikite dar 5 minutes (neatidarykite dangčio).
- Atidarykite puodą, šakute išpurtykite grūdelius ir patiekite.