Aromatingas basmati plovas

Sudedamosios dalys:

  • 300 g basmati ryžių
  • 1 valgomasis šaukštas ghi arba augalinio aliejaus
  • 2 gvazdikėliai
  • 2 žaliosios kardamono ankštys, susmulkintos
  • 4 cm ilgio cinamono lazdelė
  • 1 šaukštelis maltos ciberžolės

Paruošimas:

  1. Basmati ryžius gerai nusausinkite ir nuplaukite.
  2. Puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite ghi arba augalinį aliejų. Įkaitus, pridėkite gvazdikėlius, kardamoną ir cinamoną. Kepti 30 sekundžių, kol išsiskleis aromatas. Tada pridėkite ciberžolę ir ryžius. Maišykite, kol visi grūdeliai bus padengti riebalais.
  3. Padidinkite kaitrą ir supilkite 330 ml šalto vandens, kad jis būtų šiek tiek aukščiau ryžių. Greitai užvirkite ryžius, uždenkite puodą ir perkeldami jį ant mažiausios kaitros viryklėje, virti 10 minučių. Po to išjunkite kaitrą ir palikite dar 5 minutes (neatidarykite dangčio).
  4. Atidarykite puodą, šakute išpurtykite grūdelius ir patiekite.
Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba, pagaminta iš miso pastos, kuri yra fermentuotas sojų pupelių produktas, ir dažniausiai pridedama tam tikra rūšis aliejaus, pavyzdžiui, sezamo aliejaus Miso sriuba, tai ne tik skanu, bet ir sveika. Tai tradicinė japonų sriuba,...

Medus

Medus

Medus, tai tikras gamtos stebuklas, kurį mes, žmonės, naudojame jau tūkstančius metų. Ir ne be reikalo, nes medus yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas. Bet ar kada susimąstėte, kaip jis atsiduria mūsų stiklainiuose? Viskas prasideda nuo mažų, bet labai uoliai...

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa: Sveiki, mielieji! Šiandien noriu pasidalinti vienu iš savo mėgstamiausių receptų - bulvių blynai su mėsa. Tai puikus patiekalas, kai norisi kažko šilto, sotaus ir skanaus. Be to, jis yra labai paprastas ir greitas. Pradėkime nuo pagrindinio...

Avokadų ir lašišos tostai

Avokadų ir lašišos tostai

Sudedamosios dalys: 2 brandūs avokadai 2 šaukštai citrinos sulčių Druska ir pipirai pagal skonį 4 tostai 200 g rūkytos lašišos Šviežių krapų (pagal skonį) 1 šaukštelis sezamo sėklų (nebūtina) Paruošimas: Avokadus sutrinkite, įpilkite citrinos sulčių ir pagardinkite...