Aromatingas basmati plovas

Sudedamosios dalys:

  • 300 g basmati ryžių
  • 1 valgomasis šaukštas ghi arba augalinio aliejaus
  • 2 gvazdikėliai
  • 2 žaliosios kardamono ankštys, susmulkintos
  • 4 cm ilgio cinamono lazdelė
  • 1 šaukštelis maltos ciberžolės

Paruošimas:

  1. Basmati ryžius gerai nusausinkite ir nuplaukite.
  2. Puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite ghi arba augalinį aliejų. Įkaitus, pridėkite gvazdikėlius, kardamoną ir cinamoną. Kepti 30 sekundžių, kol išsiskleis aromatas. Tada pridėkite ciberžolę ir ryžius. Maišykite, kol visi grūdeliai bus padengti riebalais.
  3. Padidinkite kaitrą ir supilkite 330 ml šalto vandens, kad jis būtų šiek tiek aukščiau ryžių. Greitai užvirkite ryžius, uždenkite puodą ir perkeldami jį ant mažiausios kaitros viryklėje, virti 10 minučių. Po to išjunkite kaitrą ir palikite dar 5 minutes (neatidarykite dangčio).
  4. Atidarykite puodą, šakute išpurtykite grūdelius ir patiekite.
Aromatingas basmati plovas
Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio Čeburekus: Išsamus Gidas Čeburekų Paslaptys: Tešlos Meistriškumas Įdaras: Sultingumo Garantija Formavimas ir Kepimas: Traškumo Magija Patiekimas: Paskutinis Akcentas Išvada: Tobulo Skonio Čeburekų Receptas Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio...

Salotos su tunu

Salotos su tunu

Receptas: Salotos su tunu Ingredientai: - 1 skardinė konservuoto tuno savo sultyse arba aliejuje - 100 g mišrios salotų žalumynų (pvz., romainų, rukolos, špinatų) - 1 vidutinio dydžio pomidoras - 1 nedidelis raudonasis svogūnas - 1 agurkas - 1 raudonasis paprikos...