Kinijos virtuvė

Dėl savo rytietiškos valgio filosofijos, įvairių egzotiškų ingredientų, kinų virtuvė yra viena paslaptingiausių bei geriausių visame pasaulyje. Paprasčiausi dantų krapštukai ten turi svarbesnę paskirtį nei lietuviams. Puikus pavyzdys – jeigu kinų restorane užsisakote patiekalą su grybais, juos valgyti pagaliukais bus beviltiška. Grybams, medūzos gabaliukams valgyti kinai naudoja būtent dantų krapštukus. Kinijoje pietūs neįsivaizduojami be sriubos. Populiariausios sriubų rūšys yra kelios: ryklio peleko bei paukščių jauniklių sriuba. Tai tirštos sriubos dėl to, jog mėsa paruošti sriubai verdama ilgai. Pagrindinis patiekalas kinų virtuvėje yra ryžiai. Jie patiekiami porcijomis, kai kiti patiekalai valgomi iš didelio indo. Kiekvienam kinui svarbu sočiai pavalgyti. Maisto gaminimas kinų virtuvėje nėra sudėtingas. Patiekalo skonis dažnai priklauso nuo kaitinimo temperatūros, tikslaus virimo, kepimo laiko. Įdomu tai, jog Kinijoje nėra uždraustų patiekalų, čia valgoma viskas, pradedant šuniena ar gyvačių mėsa, baigiant jūros dumbliais. Kinai visuomet valgo prie apvalaus stalo. Taip yra todėl, kad kiekvienas žmogus turėtų vienodas galimybes pavalgyti.

Traški pepperoni ir žolelių pica

Traški pepperoni ir žolelių pica

Reikės: picos tešlos, naminės arba pirktos parduotuvėje 1 valgomasis šaukštas džiovintų bazilikų 1 valgomasis šaukštas džiovinto raudonėlio 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų čiobrelių 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų rozmarinų 1/2 arbatinio šaukštelio susmulkintų...

Virta vištiena su ryžiais ir padažu

Virta vištiena su ryžiais ir padažu

Reikės: Vištienos, Morkos, Petražolės, Stiklinė ryžių, Svogūnų, Pusantro šaukšto sviesto, Truputis drukos Paruošimas: Višta išverdame su prieskoninėmis daržovėmis. Keptuvėje ištirpinamas sviestas, jame pakepinamas smulkiai supjaustytas svogūnas, suberiami ryžiai ir...

Kalakutienos maltiniai

Kalakutienos maltiniai

Reikės: 600 g. kalakutienos 2 riekelės batono Pusė stiklinės pieno, Kiaušinis, Pusantro šaukšto sviesto, Džiuvesėlių, Prieksonių, Druskos. Paruošimo eiga: Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu batonu, įmušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai ir sviestas...

Kokosų duonos pyragas

Kokosų duonos pyragas

Reikės: 3 dideli kiaušiniai 225 g nesūdyto sviesto Skardinė riebaus kokosų pieno 250 g paprastų miltų Šaukštelis kepimo miltelių 2 šaukštai cukraus pudros 100 g granuliuoto cukraus Žiupsnelis druskos 1 šaukštelis vanilės aromato 60 g smulkinto kokoso Paruošimas:...

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Reikės: 75 g viso grūdo miltų 1 šaukštas kepimo miltelių 75 g avižinių dribsnių košės 40 g cukraus (šviesiai rudojo) 70 g nesūdyto sviesto 1 šaukštas auksinio sirupo 2 šaukštai pieno (pasirinkto skonio) Paruošimas: Sudėkite visus sausus ingredientus į dubenį ir...