Dėl savo rytietiškos valgio filosofijos, įvairių egzotiškų ingredientų, kinų virtuvė yra viena paslaptingiausių bei geriausių visame pasaulyje. Paprasčiausi dantų krapštukai ten turi svarbesnę paskirtį nei lietuviams. Puikus pavyzdys – jeigu kinų restorane užsisakote patiekalą su grybais, juos valgyti pagaliukais bus beviltiška. Grybams, medūzos gabaliukams valgyti kinai naudoja būtent dantų krapštukus. Kinijoje pietūs neįsivaizduojami be sriubos. Populiariausios sriubų rūšys yra kelios: ryklio peleko bei paukščių jauniklių sriuba. Tai tirštos sriubos dėl to, jog mėsa paruošti sriubai verdama ilgai. Pagrindinis patiekalas kinų virtuvėje yra ryžiai. Jie patiekiami porcijomis, kai kiti patiekalai valgomi iš didelio indo. Kiekvienam kinui svarbu sočiai pavalgyti. Maisto gaminimas kinų virtuvėje nėra sudėtingas. Patiekalo skonis dažnai priklauso nuo kaitinimo temperatūros, tikslaus virimo, kepimo laiko. Įdomu tai, jog Kinijoje nėra uždraustų patiekalų, čia valgoma viskas, pradedant šuniena ar gyvačių mėsa, baigiant jūros dumbliais. Kinai visuomet valgo prie apvalaus stalo. Taip yra todėl, kad kiekvienas žmogus turėtų vienodas galimybes pavalgyti.
Bandelės su cinamonu
Bandelės su cinamonu Ingredientai: - 500 g miltų, papildomai miltų kočiojimui - 250 ml šilto pieno - 70 g cukraus, papildomai apibarstymui - 1 pakelis sausų mielių (arba 25 g šviežių mielių) - 1 šaukštelis druskos - 1 kiaušinis - 75 g ištirpinto sviesto, papildomai...