Marinuoti kiaušiniai burokėlių marinate

REIKĖS:

1/4 stiklinės acto

1 stiklainis mažų marinuotų burokėlių

1 rausvojo svogūno smulkiai supjaustyto

1 arbat. šaukš. garstyčių sėklų

1 arbat. šaukš. kalendros sėklų

1 arbat. šaukš. cukraus

12 nuluptų virtų kiaušinių

Druskos

GAMINIMO EIGA:

Vidutiniame puode, ant vidutinės ugnies užvirkite actą, 3/4 burokėlių skysti, svogūnus, 3-4 arbat. šaukš. druskos, garstyčių ir kalendrų sėklas ir cukrų. Maišykite, kad ištirptų druską ir cukrus. Sumažinkite ir virkite 5 minutes. 

Kiekvieną kiaušinį pradurkite dantų krapštuku maždaug 6 kartus. Paimkite du stiklainius su dangčiu, kad ten tilptu 6 kiaušiniai. Sudėkite į stiklainius po 6 kiaušinius ir užpilkite gautu skysčiu, kad pilnai apsemtu kiaušinius. Laikykite šaldytuve bent 24 h prieš paduodant. 

Kiaušinius perpjaukite perpus ir paduokite. 

(Kiaušinius šaldytuve galima laikyti iki 5 dienų). 

 

 

Marinuoti kiaušiniai burokėlių marinate gaunasi raudonos spalvos. Puikus Velykinis užkandis.