Meduolis su medaus ir riešutų glaistu
Ingredientai: 200g cukraus, 300g kvietinių miltų, 150g ruginių miltų, 2 kiaušinių, 100g sviesto, 5 šaukštų grietinės, 3 šaukštų medaus, 2 šaukštelių kepimo miltelių, 1/3 šaukštelio sodos.
Medaus ir riešutų glaistui: 2 šaukštų medaus, 50g cukraus, 50g sviesto, 200g kapotų graikinių riešutų.
Gaminimas:
Sviestą išsukite su cukrumi, po vieną įmuškite kiaušinius. Sodą išmaišykite grietinėje ir supilkite į sviesto masę. Įmaišykite medų, įberkite persijotus miltus su kepimo milteliais. Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą stačiakampę maždaug 20 × 30 cm dydžio formą. Paruoškite glaistą – medų, cukrų ir sviestą ištirpinkite, suberkite riešutus ir 1 min. pakepkite. Užtepkite glaisto ant tešlos ir kepkite įkaitintoje iki 180° C temperatūros orkaitėje apie 40 min.