Kalėdiniai meduoliukai. Jums reikės: 500g miltų, 300g medaus, 250g cukraus, 120g sviesto, 40ml pieno, 2 S dydžio kiaušinių, 1/5 šaukštelio sodos, žiupsnelio druskos, 1 šaukšto kakavos, 1 šaukštelio cinamono, 1 šaukštelio grūstų gvazdikėlių, 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų, 1 šaukštelio trintų muskato riešutų, 2 šaukštelių džiovintų imbierų, trupučio aliejaus dubeniui patepti.
Gaminimas:
Dideliame puode ištirpinkite medų, cukrų ir sviestą. Ataušinkite. Įmuškite kiaušinius, įpilkite sodos, sumaišytos su pienu, įberkite miltus, sumaišytus su prieskoniais ir kakava. Rankomis išminkykite tešlą, padėkite ją į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite aliuminio folija, servetėle ir padėkite šaltai ne mažiau kaip mėnesiui.
Įkaitinkite orkaitę iki 180° C temperatūros. Apibarstykite stalą miltais, iš tešlos iškočiokite 3 – 4 mm storio lakštą. Formelėmis išspauskite įvairių formų meduolius ir kepkite maždaug 10 min. Jeigu norite kietų meduolių, sudėkite juos tiesiog į dėžutę, o jei minkštų, įlašinkite kelis lašus vandens į dėžutę ir palikite maždaug savaitei. Meduolius puoškite, kaip jums norisi.