Ingredientai: 1 stiklinė morkų, 1 stiklinė miltų, 3 šaukštai sviesto, 2 kiaušiniai, 2 šaukštai cukraus, 1 pakelis vanilinio cukraus, 0,5 šaukštelio citrinos rūgšties, 2 šaukštai miltinio cukraus.
Gaminimas:
Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi, suberti vanilinį cukrų ir po truputį sukant, sudėti visą sviestą. Tuomet sudėti sutarkuotas morkas, suberti miltus, citrinos rūgštį ir išmaišyti. Baltymus gerai išplakti, sudėti į morkas, atsargiai išmaišyti ir desertiniu šaukšteliu sudėti į paruoštą skardą.
Kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 20 – 30 min. Išėmus iš orkaitės ar krosnies pabarstyti miltiniu cukrumi.
Pagal tai, kokios sultingos morkos, dedama ir miltų. Tešla turi lengvai kristi nuo šaukšto.