Ingredientai: sauja burokėlių lapų, 1 l vandens, 1 nedidelė morka, 1 svogūnas, 0,5 stiklinės grietinės, 1 šaukštas riebalų, 2 šaukštai miltų, 2 bulvės, truputis druskos, krapų.
Gaminimas:
Lapus supjaustyti ir apvirti. Išgriebus kiaurasamčiu, nuvarvinti vandenį.
Į vandenį sudėti lapus, stambiai sutarkuotą morką, riebaluose pakepintą svogūną ir kubeliais supjaustytas bulves. Virti, kol bulvės suminkštės. Prieš baigiant virti įberti druskos. Nukelti nuo viryklės, įpilti grietinės, įberti smulkiai supjaustytų krapų.
Į riebalus įdėti miltų ir, pilant po truputį tos pačios sriubos, pavirinti, kol pasidarys tąsi tyrė. Ją supilti į sriubą.