REIKĖS:
1 kopūsto
500 g faršo
100 g ryžių
2 morkų
3 valg. šaukš. pomidorų padažo
1 arbat. šaukš. druskos; pipiro pagal skonį
petražolių pagal skonį
GAMINIMO EIGA:
Kopūsto galą padėkite į verdantį vandenį, kas kelias minutes, kai viršutiniai lapai bus suminkštėję po vieną nuimkite.
Gatavus lapus ataušinkite ir nupjaukite kietą dalį.
Morka sutarkuokite stambia tarka ir apkepkite ant augalinio aliejaus. 2-3 šaukštus morkos atidėkite į šoną.
Pomidorų padažą įdėkite į keptuvę su morkom, supjaustytus žalumynus ir kepkite dar 1-2 min.
Išvirkite ryžius, reikia, kad jie būtų dar truputi kieti ir standus.
Faršą sumaišykite su ryžiais, apkeptą morką, kurią atidėjom, prieskonius ir viską gerai išmaišykite.
Paimkite kopūsto lapą, ant vieno jo krašto padėkite įdarą ir susukite į balandėlį.
Į puodą reikiamo dydžio sudėkite balandėlius sluoksniais. Užpilkite vandeniu, kad apsemtu. Troškinkite apie 40-45 min.
Paduokite su apkeptomsis morkomis ir žalumynais.