Ingredientai bandelėms:
1/2 stiklinė sviesto
1 stiklinė rudojo cukraus
1 kiaušinis
1 1/2 stiklinė universalių miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis kepimo sodos
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio cinamono
1/4 šaukštelio tarkuoto muskato riešuto
1/2 stiklinė razinų arba serbentų
1/2 stiklinė migdolų, pekano arba graikiškų riešutų
1 stiklinė nesaldinto obuolių padažo
Ingredientai užpildui:
2 šaukštai granuliuoto cukraus
1/4 šaukštelio cinamono
1/4 šaukštelio tarkuoto muskato riešuto
Gaminimas:
1. Sutepkite arba išklokite 12 didelių bandelių puodelių ir atidėkite į šalį.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite sviestą ir rudąjį cukrų, įmuškite kiaušinį.
3. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, soda, druską, cinamoną ir muskato riešutą.
4. Sumaišykite su razinomis ir migdolais.
5. Į tešlą į 3 dalis įmaišykite sausus ingredientus, pakaitomis su obuolių padažu į 2 dalis.
6. Maišykite tik tol, kol susimaišys.
7. Perkelkite į bandeles, beveik užpildydami kiekvieną puodelį.
Užpildas:
1. Sumaišykite visus užpilo ingredientus ir po lygiai sudėkite ant bandelių.
2. Kepkite 190 F. temperatūroje 20 minučių arba tol, kol gerai pakils ir tvirtai liesti.
3. Leiskite atvėsti ant grotelių ir patiekite pusryčiams ar užkandžiams.
4. Pagamina 12 didelių bandelių.
Skanaus!