Ingredientai pyragui:
2 stiklinės šviežių brokolių
1/2 stiklinės supjaustyto svogūno
1/2 susmlukintų žaliųjų pipirų
1 stiklinė čederio sūrio
Ingredientai užpilui:
3/4 stiklinė biskvito
1 1/2 stiklinė pieno
3 kiaušiniai
1 šaukštelis druskos
1/4 šaukštelis pipirų
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200C.
2. Sutepkite pyrago lėkštę riebalais.
3. Puode užvirkite vandens ir suberkite brokolius. Uždenkite ir vėl užvirkite. Virkite 5–7 minutes arba kol beveik suminkštės, tada nusausinkite.
4. Dubenyje sumaišykite virtus brokolius, svogūną žaliąją papriką ir sūrį.
5. Supilkite šį mišinį į riebalais išteptą pyrago lėkštę.
6. Kitame dubenyje sumaišykite biskvitą, pieną, kiaušinius, druską ir pipirus.
7. Supilkite ant pyrago lėkštėje esančių daržovių.
8. Kepkite neuždengtą 35–40 minučių arba tol, kol į centrą įsmeigtas peilis išeis švarus.
9. Prieš patiekdami leiskite pastovėti 5 minutes.
Skanaus!