Olandiškas padažas su mėtom

*6 porcijos

REIKĖS:

3 valg. šaukš. balto vyno acto

1/2 arbat. šaukš. maltos kalėndros 

6 kiaušinio trynių

175 ml alyvuogių aliejaus

2 valg. šaukš. smulkintų mėtos lapų 

1/2 citrinos sulčių

druskos ir pipiro pagal skonį

GAMINIMO EIGA:

Į mažą dubenį įpilkite actą, kalėndros prieskonius. Virkite ant mažo ugnies, kol 50 proc. skysčio išgaruos. Padraikyt vandens vonią. Į lėkštutę sudėkite trynius, įpilkite actą. Visą laiką plakite trynius, kol jų apimtis padidės. Nuimkite lėkštutę su tryniais nuo vandens vonios. Plakite ir po trupti pilkite į trynius alyvuogių aliejų. Plakite kol nesupilsite visą aliejų. Įberti mėtą, įpilti citrinų sultis, paberkite druska ir pipiru pagal skonį. Dar kartą viską išmaišykite.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba, pagaminta iš miso pastos, kuri yra fermentuotas sojų pupelių produktas, ir dažniausiai pridedama tam tikra rūšis aliejaus, pavyzdžiui, sezamo aliejaus Miso sriuba, tai ne tik skanu, bet ir sveika. Tai tradicinė japonų sriuba,...

Medus

Medus

Medus, tai tikras gamtos stebuklas, kurį mes, žmonės, naudojame jau tūkstančius metų. Ir ne be reikalo, nes medus yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas. Bet ar kada susimąstėte, kaip jis atsiduria mūsų stiklainiuose? Viskas prasideda nuo mažų, bet labai uoliai...

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa: Sveiki, mielieji! Šiandien noriu pasidalinti vienu iš savo mėgstamiausių receptų - bulvių blynai su mėsa. Tai puikus patiekalas, kai norisi kažko šilto, sotaus ir skanaus. Be to, jis yra labai paprastas ir greitas. Pradėkime nuo pagrindinio...

Avokadų ir lašišos tostai

Avokadų ir lašišos tostai

Sudedamosios dalys: 2 brandūs avokadai 2 šaukštai citrinos sulčių Druska ir pipirai pagal skonį 4 tostai 200 g rūkytos lašišos Šviežių krapų (pagal skonį) 1 šaukštelis sezamo sėklų (nebūtina) Paruošimas: Avokadus sutrinkite, įpilkite citrinos sulčių ir pagardinkite...