*6 porcijos
REIKĖS:
3 valg. šaukš. balto vyno acto
1/2 arbat. šaukš. maltos kalėndros
6 kiaušinio trynių
175 ml alyvuogių aliejaus
2 valg. šaukš. smulkintų mėtos lapų
1/2 citrinos sulčių
druskos ir pipiro pagal skonį
GAMINIMO EIGA:
Į mažą dubenį įpilkite actą, kalėndros prieskonius. Virkite ant mažo ugnies, kol 50 proc. skysčio išgaruos. Padraikyt vandens vonią. Į lėkštutę sudėkite trynius, įpilkite actą. Visą laiką plakite trynius, kol jų apimtis padidės. Nuimkite lėkštutę su tryniais nuo vandens vonios. Plakite ir po trupti pilkite į trynius alyvuogių aliejų. Plakite kol nesupilsite visą aliejų. Įberti mėtą, įpilti citrinų sultis, paberkite druska ir pipiru pagal skonį. Dar kartą viską išmaišykite.