*4 porcijos
REIKĖS:
3 valg. šaukš. sviesto
2 svogūnų, smulkiai supjaustytų
3 salierų, smulkiai supjaustytų
3 šakelės čiobrelių
1/4 stiklinės raudono vyno acto
1,5 arbat. šaukš. cukraus
1 skardinės pomidorų
1 skardinės konservuotų lęšių
2 arbat. šaukš. garstyčių
2 valg. šaukš. Šviežių petražolių
4 didelių kiaušinių
paplotėlių
GAMINIMO EIGA:
Gilioje keptuvėje, ant vidutinio ugnies įkaitinkite 1 valg. šaukš. sviesto. Apkepkite 5 min smulkiai supjaustytus svogūnus, salieras, čiobrelius ir 0,5 arbat. šaukš. druskos. Įpilkite actą, 1/4 stiklinės vandens ir cukraus, kepkite, kol skystis išgaruos.
Sudėkite supjaustytus pomidorus ir padidinkite ugnį iki maksimumo ir kepkite 3 min.
Į keptuvę įpilkite 1 stiklinę vandens ir lęšius.
Numažinkite ugnį ir kepkite 10 min, kol lęšiai taps minkšti. Įpilkite garstyčias ir gaminkite dar 5 min. Paberkite druska ir pipiru pagal skonį, išimkite čiobrelį ir įberkite 1 valg. šaukš. petražolių.
Iškepkite kiaušinius ant likusių 2 šaukštų sviesto.
Prieš paduodant padėkite lęšius ant lėkštės, o ant lęšių kiaušinį.