Pasta Carbonara su šonine ir grietinėle

REIKĖS:

450 g penne makaronų

450 g šoninės, supjaustytos kubikįliais po 2,5 cm

6 kiaušinių

0,5 stiklinės riebių grietinėlių

1 ir 1/4 stiklinės sutarkuoto parmezano

4 valg. šaukš. kapotų šviežių petražolių

GAMINIMO EIGA:

Įkaitinkite keptuvę ir kepkite šoninės gabaliukus, kol jie taps traškus, apie 5 min. Paberkite pipirais ir nuimkite nuo ugnies. Indelyje suplakite kiaušinius su grietinėle. Paberkite druska ir pipirais, ir sudėkite beveik visą parmezaną, palikite 2 valg. šaukš. papuošimui.

Išvirkite makaronus. Nupilkite vandenį. Apkeptus šoninės gabaliukus sudėkite į puodą ir sumaišykite su makaronais. Kol makaronai karšti reiki greitai įpilti grietinėlę ir maišyti, kad padažas išvirtu. Paberkite likusiu parmeznu ir petražolėmis.