REIKĖS:
700 g vištienos krutinėlių
1 stiklinės vynuogynių pomidorų, perpjautų per pusę
1 nedidelės ROMAINE salotų, supjaustytų
1/4 raudono svogūno, plonai supjaustyto
0,5 stiklinės šviežių kalendrų smulkiai supjaustytų
1/4 arbat. šaukš. žaliųjų citrinų žievelės + 1 valg. šaukš. žaliųjų citrinų sulčių
1 arbat. šaukš. čili miltelių
2 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus
1 stiklinės tarkuoto čederio sūrio
1/4 stiklinės graikiško jogurto
60 g traškučių ir tortilijų, truputi sutrupintų
GAMINIMO EIGA:
Įjunkite orkaitėje grilio funkciją. Kepimo skardą išklokite folija. Dubenyje sumaišykite pomidorus, salotas, raudonąjį svogūną, kalendrą ir žaliosios citrinos sultis. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Atidėkite į šoną.
Vištienos krutinėles plonai supjaustykite. Sumaišykite su čili milteliais, druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite vištienos gabaliukus po 2 minutes iš kiekvieno šono.
Vištiena perdėkite ant kepimo skardos ir tolygiai pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite kol sūris išsilydys ir vištiena iškeps, apie 2 min. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite jogurtą, 1 valg. šaukš. vandens, žaliųjų citrinų žieveles ir žiupsnį druskos. Išdėkite salotas ant lėkščių, padėkite vištieną, pabarstykite traškučiais ir pipirais.