Paštetas su kumpiu

Tešlai: 250 g miltų,

125 g margarino,

1 kiaušinis,

1 šaukštas druskos,

1 šaukštas 995 acto,

0,5 arbatinio šaukštelio druskos.

Įdarui: 250 g virto kumpio,

4 kiaušiniai arba 4 šaukštai grietinės.

Miltus supilti ant lentos, margariną susmulkinti ir paskleisti miltuose. Įmušti kiaušinį, įberti druskos ir peiliu kapoti, kol riebalų trupiniai liks žirnio dydžio. Tada supilti actą ir rankomis greitai suminkyti. Pastatyti šaltoje vietoje, kad sustingtų.

Šią tešlą galima šaltoje vietoje laikyti 2-3 savaites. Geriausiai ji išsilaiko įdėta į plastmasinį maišelį ir pakabinta. Kai reikia, atsipjaunama tešlos dalis ir kočiojama.

Apkepo indą ištepti riebalais ir iškloti tešla. Kumpį smulkiai supjaustyti, sudėti ant tešlos, paskleisti lygiu sluoksniu, Ant kumpio galima įmušti kiaušinius arba jį palaistyti grietine. Likusia iškočiota tešla kumpį uždengti ir subadyti, kad išeitų garas. Kepti 30 min.