Pavlovos tortas

Pavlovos tortas – tai orinis stebuklas pavadintas žymios balerinos Anos Pavlovos garbei.

Šiam tortui pasigaminti jums reikės: 4 kiaušinių baltymų, 1 šaukšto krakmolo, žiupsnelio druskos, 1 šaukštelio acto, 70g cukraus, miltelinio cukraus, 200ml plakamosios grietinėlės, vaisių pagal norą.

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180° C temperatūros. Baltymus, krakmolą, actą ir druską sumaišykite. Palengva pilkite cukrų ir plakite iki standžių putų. Suberkite persijotą cukraus pudrą ir plakite dar 5 min. Baltymus sudėkite ant kepimo popieriaus, mentele išlyginkite vieną didelį paplotį arba kelis porcijinius. Jų kraštai turi būti aukštesni nei vidurys. Įdėkite papločius į orkaitę ir iš karto sumažinkite temperatūrą iki 120° C. Džiovinkite baltyminį pagrindą 60 min.

Prieš pateikdami nulupkite ir supjaustykite vaisius. Išplakite grietinėlę. Ant baltyminio pagrindo sukrėskite grietinėlę, ant jos – vaisius. Patiekite iš karto.