Polenta su česnakiniais žalumynais

Ingredientai:
2 kekės šveicariškų mangų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
3 česnako skiltelės
1/4 šaukštelis maltų raudonųjų pipirų dribsnių
1 1/4 šaukšteliai druskos
1/4  stiklinės auksinių razinų
1 1/2 stiklinė geltonųjų kukurūzų miltų
2 stiklinės pieno
1 šaukštai tarkuoto parmezano arba Romano Sūrio
1 šaukštas kedro riešutų

Gaminimas:
1. Nupjaukite ir išmeskite apatinius  šveicarinio mango stiebus.
2. Likusius stiebus supjaustykite mažais griežinėliais, stambiai supjaustykite lapus.
3. Atskirai nuplaukite ir išdžiovinkite stiebus ir lapus, sudėkite į atskirus dubenėlius.
4. Nelipnioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, česnaką ir susmulkintus raudonuosius pipirus apie 2 minutes arba tol, kol česnakas taps švelniai auksinis, nuolat maišydami.
5. Padidinkite šilumą iki vidutinės-aukštos; į keptuvę sudėkite supjaustytus mangoldo stiebus ir kepkite 8 minutes, retkarčiais pamaišydami.
6. Palaipsniui suberkite mangoldų lapus ir 1/2 arbatinio šaukštelio, druskos, maišykite, kol lapai suvys,  įmaišykite 1/3 puodelio vandens.
7. Uždenkite keptuvę ir troškinkite 5 minutes arba tol, kol stiebai ir lapai suminkštės, įmaišykite razinas ir padėkite į šalį.
8. Tuo tarpu paruoškite polentą mikrobangų krosnelėje: 4 litrų talpos dubenyje arba puode sumaišykite kukurūzų miltus, 3/4 arbatinius šaukštelius druskos, pieną ir 4 1/2 stiklinės vandens.
9. Uždenkite ir virkite aukštoje temperatūroje 12–15 minučių, kol sutirštės, vieną kartą pamaišydami.
10. Norėdami patiekti, į polentą įmaišykite parmezano.
11. Šaukštas polenta ant lėkštės; ant viršaus užpilkite šveicariškų mangoldų mišinio ir pabarstykite pušies riešutais.
12. Patiekite su papildomu parmezanu, kad būtų galima apibarstyti kiekvieną porciją, jei norite.
13. Pagamina 4 pagrindinio patiekalo porcijas.
14. Pastaba: Jei norite, polentą galite ruošti ant viryklės:
1. 4 litrų puode išmaišykite 1 arbatinį šaukštelį druskos su 2 puodeliais šalto pieno.
2. Palaipsniui įmaišykite kukurūzų miltus, kol susimaišys, tada supilkite 4 1/2 puodelio verdančio vandens.
3. Kaitinkite iki virimo ant stiprios ugnies, retkarčiais pamaišydami.
4. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite, iš dalies uždengę, 20 minučių, dažnai maišydami.

Skanaus!

Polenta su česnakiniais žalumynais
Kaip pasigaminti puikų burgerį namuose: 10 patarimų

Kaip pasigaminti puikų burgerį namuose: 10 patarimų

„Tobulas burgeris namuose: 10 žingsnių iki skanumo viršūnės!“Pasirinkite kokybišką mėsąPasirinkite kokybišką mėsą – tai pirmasis ir svarbiausias žingsnis, norint pasigaminti puikų burgerį namuose. Kokybiška mėsa yra pagrindinis ingredientas, kuris lemia burgerio...

Vegetariškos vakarienės: 10 paprastų ir skanių receptų

Vegetariškos vakarienės: 10 paprastų ir skanių receptų

"Skonis be mėsos: 10 paprastų ir skanių vegetariškų vakarienių!"Įvadas į vegetariškas vakarienesVegetariškos vakarienės tampa vis populiaresnės, nes vis daugiau žmonių renkasi sveikesnį ir tvaresnį gyvenimo būdą. Šiame straipsnyje aptarsime, kodėl verta rinktis...

10 originalių būdų paruošti kavą namuose

10 originalių būdų paruošti kavą namuose

"10 originalių būdų paruošti kavą namuose – atraskite skonio magiją kiekviename puodelyje!"Šaltai plikoma kava (Cold Brew)Šaltai plikoma kava, dar žinoma kaip Cold Brew, yra vienas iš populiariausių būdų paruošti kavą namuose, ypač šiltuoju metų laiku. Šis metodas...

Skanūs ir sveiki vegetariški patiekalai: 10 receptų

Skanūs ir sveiki vegetariški patiekalai: 10 receptų

"Skonis ir sveikata viename kąsnyje: 10 vegetariškų stebuklų!"Įvadas į vegetarišką mitybą ir jos naudą sveikataiVegetariška mityba tampa vis populiaresnė visame pasaulyje, ir tai nėra atsitiktinumas. Šis mitybos būdas ne tik padeda išvengti tam tikrų sveikatos...

10 būdų įtraukti daugiau daržovių į savo mitybą

10 būdų įtraukti daugiau daržovių į savo mitybą

"10 būdų, kaip daržovės tampa jūsų kasdieniu džiaugsmu!"Pridėkite daržovių į savo pusryčių kokteiliusPridėkite daržovių į savo pusryčių kokteilius, kad pradėtumėte dieną sveikai ir energingai. Tai yra vienas iš paprasčiausių ir efektyviausių būdų padidinti daržovių...

Pasigaminkite savo granolą: 10 sveikų receptų

Pasigaminkite savo granolą: 10 sveikų receptų

"Pasigaminkite savo granolą: 10 sveikų receptų – skonis, kurį kuriate patys!"Įvadas į naminės granolos gamybąNaminė granola yra puikus būdas pradėti dieną sveikai ir skaniai. Ji ne tik suteikia energijos, bet ir leidžia kontroliuoti ingredientus, todėl galite būti...