Polenta su česnakiniais žalumynais

Ingredientai:
2 kekės šveicariškų mangų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
3 česnako skiltelės
1/4 šaukštelis maltų raudonųjų pipirų dribsnių
1 1/4 šaukšteliai druskos
1/4  stiklinės auksinių razinų
1 1/2 stiklinė geltonųjų kukurūzų miltų
2 stiklinės pieno
1 šaukštai tarkuoto parmezano arba Romano Sūrio
1 šaukštas kedro riešutų

Gaminimas:
1. Nupjaukite ir išmeskite apatinius  šveicarinio mango stiebus.
2. Likusius stiebus supjaustykite mažais griežinėliais, stambiai supjaustykite lapus.
3. Atskirai nuplaukite ir išdžiovinkite stiebus ir lapus, sudėkite į atskirus dubenėlius.
4. Nelipnioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, česnaką ir susmulkintus raudonuosius pipirus apie 2 minutes arba tol, kol česnakas taps švelniai auksinis, nuolat maišydami.
5. Padidinkite šilumą iki vidutinės-aukštos; į keptuvę sudėkite supjaustytus mangoldo stiebus ir kepkite 8 minutes, retkarčiais pamaišydami.
6. Palaipsniui suberkite mangoldų lapus ir 1/2 arbatinio šaukštelio, druskos, maišykite, kol lapai suvys,  įmaišykite 1/3 puodelio vandens.
7. Uždenkite keptuvę ir troškinkite 5 minutes arba tol, kol stiebai ir lapai suminkštės, įmaišykite razinas ir padėkite į šalį.
8. Tuo tarpu paruoškite polentą mikrobangų krosnelėje: 4 litrų talpos dubenyje arba puode sumaišykite kukurūzų miltus, 3/4 arbatinius šaukštelius druskos, pieną ir 4 1/2 stiklinės vandens.
9. Uždenkite ir virkite aukštoje temperatūroje 12–15 minučių, kol sutirštės, vieną kartą pamaišydami.
10. Norėdami patiekti, į polentą įmaišykite parmezano.
11. Šaukštas polenta ant lėkštės; ant viršaus užpilkite šveicariškų mangoldų mišinio ir pabarstykite pušies riešutais.
12. Patiekite su papildomu parmezanu, kad būtų galima apibarstyti kiekvieną porciją, jei norite.
13. Pagamina 4 pagrindinio patiekalo porcijas.
14. Pastaba: Jei norite, polentą galite ruošti ant viryklės:
1. 4 litrų puode išmaišykite 1 arbatinį šaukštelį druskos su 2 puodeliais šalto pieno.
2. Palaipsniui įmaišykite kukurūzų miltus, kol susimaišys, tada supilkite 4 1/2 puodelio verdančio vandens.
3. Kaitinkite iki virimo ant stiprios ugnies, retkarčiais pamaišydami.
4. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite, iš dalies uždengę, 20 minučių, dažnai maišydami.

Skanaus!

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba, pagaminta iš miso pastos, kuri yra fermentuotas sojų pupelių produktas, ir dažniausiai pridedama tam tikra rūšis aliejaus, pavyzdžiui, sezamo aliejaus Miso sriuba, tai ne tik skanu, bet ir sveika. Tai tradicinė japonų sriuba,...

Medus

Medus

Medus, tai tikras gamtos stebuklas, kurį mes, žmonės, naudojame jau tūkstančius metų. Ir ne be reikalo, nes medus yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas. Bet ar kada susimąstėte, kaip jis atsiduria mūsų stiklainiuose? Viskas prasideda nuo mažų, bet labai uoliai...

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa: Sveiki, mielieji! Šiandien noriu pasidalinti vienu iš savo mėgstamiausių receptų - bulvių blynai su mėsa. Tai puikus patiekalas, kai norisi kažko šilto, sotaus ir skanaus. Be to, jis yra labai paprastas ir greitas. Pradėkime nuo pagrindinio...

Avokadų ir lašišos tostai

Avokadų ir lašišos tostai

Sudedamosios dalys: 2 brandūs avokadai 2 šaukštai citrinos sulčių Druska ir pipirai pagal skonį 4 tostai 200 g rūkytos lašišos Šviežių krapų (pagal skonį) 1 šaukštelis sezamo sėklų (nebūtina) Paruošimas: Avokadus sutrinkite, įpilkite citrinos sulčių ir pagardinkite...