Ingredientai:
2 kekės šveicariškų mangų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
3 česnako skiltelės
1/4 šaukštelis maltų raudonųjų pipirų dribsnių
1 1/4 šaukšteliai druskos
1/4 stiklinės auksinių razinų
1 1/2 stiklinė geltonųjų kukurūzų miltų
2 stiklinės pieno
1 šaukštai tarkuoto parmezano arba Romano Sūrio
1 šaukštas kedro riešutų
Gaminimas:
1. Nupjaukite ir išmeskite apatinius šveicarinio mango stiebus.
2. Likusius stiebus supjaustykite mažais griežinėliais, stambiai supjaustykite lapus.
3. Atskirai nuplaukite ir išdžiovinkite stiebus ir lapus, sudėkite į atskirus dubenėlius.
4. Nelipnioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, česnaką ir susmulkintus raudonuosius pipirus apie 2 minutes arba tol, kol česnakas taps švelniai auksinis, nuolat maišydami.
5. Padidinkite šilumą iki vidutinės-aukštos; į keptuvę sudėkite supjaustytus mangoldo stiebus ir kepkite 8 minutes, retkarčiais pamaišydami.
6. Palaipsniui suberkite mangoldų lapus ir 1/2 arbatinio šaukštelio, druskos, maišykite, kol lapai suvys, įmaišykite 1/3 puodelio vandens.
7. Uždenkite keptuvę ir troškinkite 5 minutes arba tol, kol stiebai ir lapai suminkštės, įmaišykite razinas ir padėkite į šalį.
8. Tuo tarpu paruoškite polentą mikrobangų krosnelėje: 4 litrų talpos dubenyje arba puode sumaišykite kukurūzų miltus, 3/4 arbatinius šaukštelius druskos, pieną ir 4 1/2 stiklinės vandens.
9. Uždenkite ir virkite aukštoje temperatūroje 12–15 minučių, kol sutirštės, vieną kartą pamaišydami.
10. Norėdami patiekti, į polentą įmaišykite parmezano.
11. Šaukštas polenta ant lėkštės; ant viršaus užpilkite šveicariškų mangoldų mišinio ir pabarstykite pušies riešutais.
12. Patiekite su papildomu parmezanu, kad būtų galima apibarstyti kiekvieną porciją, jei norite.
13. Pagamina 4 pagrindinio patiekalo porcijas.
14. Pastaba: Jei norite, polentą galite ruošti ant viryklės:
1. 4 litrų puode išmaišykite 1 arbatinį šaukštelį druskos su 2 puodeliais šalto pieno.
2. Palaipsniui įmaišykite kukurūzų miltus, kol susimaišys, tada supilkite 4 1/2 puodelio verdančio vandens.
3. Kaitinkite iki virimo ant stiprios ugnies, retkarčiais pamaišydami.
4. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite, iš dalies uždengę, 20 minučių, dažnai maišydami.
Skanaus!