Polenta su česnakiniais žalumynais

Ingredientai:
2 kekės šveicariškų mangų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
3 česnako skiltelės
1/4 šaukštelis maltų raudonųjų pipirų dribsnių
1 1/4 šaukšteliai druskos
1/4  stiklinės auksinių razinų
1 1/2 stiklinė geltonųjų kukurūzų miltų
2 stiklinės pieno
1 šaukštai tarkuoto parmezano arba Romano Sūrio
1 šaukštas kedro riešutų

Gaminimas:
1. Nupjaukite ir išmeskite apatinius  šveicarinio mango stiebus.
2. Likusius stiebus supjaustykite mažais griežinėliais, stambiai supjaustykite lapus.
3. Atskirai nuplaukite ir išdžiovinkite stiebus ir lapus, sudėkite į atskirus dubenėlius.
4. Nelipnioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, česnaką ir susmulkintus raudonuosius pipirus apie 2 minutes arba tol, kol česnakas taps švelniai auksinis, nuolat maišydami.
5. Padidinkite šilumą iki vidutinės-aukštos; į keptuvę sudėkite supjaustytus mangoldo stiebus ir kepkite 8 minutes, retkarčiais pamaišydami.
6. Palaipsniui suberkite mangoldų lapus ir 1/2 arbatinio šaukštelio, druskos, maišykite, kol lapai suvys,  įmaišykite 1/3 puodelio vandens.
7. Uždenkite keptuvę ir troškinkite 5 minutes arba tol, kol stiebai ir lapai suminkštės, įmaišykite razinas ir padėkite į šalį.
8. Tuo tarpu paruoškite polentą mikrobangų krosnelėje: 4 litrų talpos dubenyje arba puode sumaišykite kukurūzų miltus, 3/4 arbatinius šaukštelius druskos, pieną ir 4 1/2 stiklinės vandens.
9. Uždenkite ir virkite aukštoje temperatūroje 12–15 minučių, kol sutirštės, vieną kartą pamaišydami.
10. Norėdami patiekti, į polentą įmaišykite parmezano.
11. Šaukštas polenta ant lėkštės; ant viršaus užpilkite šveicariškų mangoldų mišinio ir pabarstykite pušies riešutais.
12. Patiekite su papildomu parmezanu, kad būtų galima apibarstyti kiekvieną porciją, jei norite.
13. Pagamina 4 pagrindinio patiekalo porcijas.
14. Pastaba: Jei norite, polentą galite ruošti ant viryklės:
1. 4 litrų puode išmaišykite 1 arbatinį šaukštelį druskos su 2 puodeliais šalto pieno.
2. Palaipsniui įmaišykite kukurūzų miltus, kol susimaišys, tada supilkite 4 1/2 puodelio verdančio vandens.
3. Kaitinkite iki virimo ant stiprios ugnies, retkarčiais pamaišydami.
4. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite, iš dalies uždengę, 20 minučių, dažnai maišydami.

Skanaus!

Polenta su česnakiniais žalumynais
Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio Čeburekus: Išsamus Gidas Čeburekų Paslaptys: Tešlos Meistriškumas Įdaras: Sultingumo Garantija Formavimas ir Kepimas: Traškumo Magija Patiekimas: Paskutinis Akcentas Išvada: Tobulo Skonio Čeburekų Receptas Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio...

Salotos su tunu

Salotos su tunu

Receptas: Salotos su tunu Ingredientai: - 1 skardinė konservuoto tuno savo sultyse arba aliejuje - 100 g mišrios salotų žalumynų (pvz., romainų, rukolos, špinatų) - 1 vidutinio dydžio pomidoras - 1 nedidelis raudonasis svogūnas - 1 agurkas - 1 raudonasis paprikos...