REIKĖS:
450 g sausainių
5 valg. šaukš. pieno
250 g sviesto
150 g cukraus
3 valg. šaukš. kakao miltelių
120 g juodo šokolado
GAMINIMO EIGA:
150 gramų sausainių sutrupiname rankomis giliame inde, kad gabaliukai būtų stambus, o likusius 300 gramų sutrupiname smulkiai. Puode virš ugnies išlydome svistą, įpilame pieną, cukrų ir kakao miltelius. Maišydami pakaitiname, kol masė sutirštės ir pradės blizgėti ir nuimam nuo ugnies. 300 gramų smulkių sausainių suberkite į šokoladinę masę ir išmaišykite (jeigu yra noro, galima tuos 150 gramų sausainiu pakeisti riešutais arba razinomis). Po to suberiame likusius sausainius ir vėl viską išmaišome. Masė turi būti truputi lipni ir laikyti formą. Sudėti masę į Jums norimą formą ir padėti į šaldytuvą min. 4 valandom.